Foment reactiva les obres de l’A-27 en el tram Valls – Montblanc

La inversió prevista en aquestes obres és de 115,8 milions d’euros

Per . Actualitzat el

El Ministeri de Foment ha reactivat les obres del tram Variant de Valls-Montblanc, de l’autovia A-27, a la província de Tarragona.

L’autovia A-27 serà una via alternativa de gran capacitat i seguretat a la carretera N-240 entre Tarragona i Montblanc, on enllaçaria amb l’AP-2. Actualment ja està en servei entre Tarragona i Valls, un tram prioritari per suportar més trànsit.

Característiques tècniques

L’origen del nou tram d’autovia se situa en les proximitats del nucli urbà de Masmolets, al terme municipal de Valls, i finalitza a l’enllaç de Lilla, al terme municipal de Montblanc, i la longitud total del tronc de 5.100 m.

L’element més singular del tram, i complex pels terrenys que travessa, és el túnel de Lilla, format per dos tubs bessons de 1.485 m de longitud, un per calçada de l’autovia, intercomunicats per galeries d’evacuació cada 200 m. Així mateix, es construiran dos viaductes, dos passos superiors, dos passos inferiors i un enllaç amb la carretera N-240 a Lilla.

En aquests moments, s’està executant el tauler de la calçada dreta del primer viaducte del tram. El viaducte de la calçada esquerra està ja construït.

Així mateix, s’estan començant les excavacions de les plataformes de treball a la zona del emboquillament Sud del túnel Coll de Lilla, per a posteriorment procedir a executar la pantalla de puntals de contenció del front i laterals del emboquille.

En dates pròximes s’iniciaran les tasques d’aclarida i desbrossament de terrenys a l’entorn del barranc del Pont de Gandi, al costat Montblanc, per començar la construcció de l’obra de drenatge transversal prevista en aquest punt (pk 4 + 000), després el que donaran començament els treballs de moviments de terres en aquesta zona de les obres.