La reforma del Parc de la Reconciliació inclou la construcció d’un petit amfiteatre

Per . Actualitzat el

El Parc de la Reconciliació es transformarà en uns jardins que combinaran el valor paisatgístic i lúdic. Això s’aconseguirà reforçant la vegetació, fent-lo accessible a les persones discapacitades, així com dotar-lo d’un petit amfiteatre dedicat a activitats lúdiques.

Entre les actuacions previstes destaca la instal·lació d’una tanca perimetral que protegirà aquest espai verd, a tocar dels monuments històrics, com l’Amfiteatre i una millora de la jardineria, degradada pel vandalisme i l’incivisme nocturn. A més, el recinte es farà accessible a les persones discapacitades; es condicionarà el parc per millorar l’evacuació d’aigües pluvials, per la qual cosa es refaran les rigoles, que estan destinades a conduir cap als embornals l’aigua procedent de la calçada i la vorera. També es reformarà la zona nord-est dotant al parc d’un petit amfiteatre per a activitats lúdiques, en especial a les vinculades a la Casa de la festa; es reformarà i millorarà el parc infantil i es potenciarà la vegetació existent, ja que a conseqüència de la ciclogènesi de l’any passat, molts arbres van caure.

La transformació d’aquest parc s’iniciarà en una primera fase –el tancament perimetral del parc– abans de l’estiu. La segona fase, consistent en la millora de l’accessibilitat, les conduccions de l’aigua, la construcció del petit amfiteatre, la millora del parc infantil i la vegetació, estarà llesta durant el segon semestre d’aquest any. El pressupost de l’obra és de 165.00 euros (40.000 euros la tanca perimetral, 100.000 euros la millora integral del parc i 25.000 euros es destinaran a reformar el parc infantil).