El Teatre Tarragona no obrirà abans de l’estiu

S’haurà de desmuntar i tornar a posar el fals sostré de guix

Per . Actualitzat el

Després de la caiguda d’un tram del fals sostre de la sala, i fetes les primeres avaluacions per part dels tècnics municipals s’ha pogut corroborar que la causa més probable ha estat una incorrecta execució en la instal·lació del fals sostre. Tot i no afectar a l’estructura del teatre sí que es tracta d’una situació greu que cal solucionar amb la màxima urgència possible per evitar mals majors.

A partir d’aquest moment els serveis tècnics municipals han aconsellat que es procedeixi al desmuntatge de tot el fals sostre de cartró-guix afectat i la seva correcta reposició, seguint la normativa actual que regula la instal·lació dels falsos sostres. La previsió és que les tasques es realitzin durant la primavera i es pugui reobrir a l’estiu.

Paral·lelament, l’Ajuntament ja ha activat el protocol previst en aquests casos per tal de que la companyia d’assegurances es faci càrrec dels costos derivats d’aquest incident.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha explicat que els serveis tècnics municipals i el personal de Cultura han treballat amb la màxima celeritat per garantir la seguretat i establir quines han de ser les actuacions per poder reobrir el teatre en el menor temps possible, davant d’uns fets greus i inesperats que s’han tractat amb la màxima urgència. Així mateix la Consellera ha donat les ordres oportunes perquè s’iniciï un expedient per depurar possibles responsabilitats de les parts intervinents en el procés constructiu del teatre.

L’objectiu és poder reobrir l’equipament amb normalitat l’abans possible. Des de l’àrea de Cultura, ja s’està treballant per tal que la programació es vegi afectada el menys possible. Els canvis es van comunicant puntualment.