La Bóta, el Ninot i la Ninota ja són a la ciutat

La seva arribada dona el tret de sortida al Carnaval tarragoní

Per . Actualitzat el

Els tres elements claus del Carnaval: la Bóta, el Ninot i la Ninota s’han presentat per donar el tret de sortida a la festa. La consellera de Festes, Begoña Floria; juntament amb el Rei Carnestoltes, Agustí Pouget (Nou Ritme) i la Concubina Raquel Recasens (Cromàtic Fusion) i els seus Sèquits han presidit la presentació que marca el tret de sortida a la festa i la disbauxa. Pere Estadella i Jordina Ros de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives han presentat els elements d’aquest any; per una banda, la Bóta que representa les reivindicacions i la crítica i que tal com ha explicat Estadella “es tracta d’una guillotina perquè el poble necessita una eina per tallar caps en el temps que corren i és daurada com a representació del poder”. D’altra banda, el Ninot i la Ninota s’han plantat engalanats per la festa i Jordina Ros ha explicat que vesteixen de negre i daurat com a representació del dol i el poder i ha assenyalat que la Ninota està en una actitud d’espera davant la incertesa dels esdeveniments d’aquest 2019.

Amb aquest primer acte i l’arribada demà a la ciutat del Rei i la Concubina, engeguen els dies més importants del Carnaval de la ciutat. Dijous gras tindrem un any més el repartiment de coques de llardons i carnaval gastronòmic amb el tast de botifarra d’ou al Mercat Central.

Tota la informació a: carnaval.tarragona.cat