Mor l’alcalde de la Transició, Esteve Banús

Fou batlle de la ciutat entre el 1976 i el 1979, abans de la constitució dels ajuntaments democràtics

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per mort, aquest cap de setmana, de l’exalcalde de la ciutat, Esteve Banús Fernández, traspassat als 87 anys, i acompanya en aquests moments de dolor la família i els seus amics.

 

El consistori decreta un dia de dol oficial, demà dilluns, durant el qual se suspendran els actes oficials organitzats pel consistori i les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal.

 

Demà dilluns, a les 17 h, se celebrarà un ofici religiós al Santuari de Loreto de la ciutat.

 

Banús, advocat i empresari de professió, va ser alcalde des de febrer de 1976 a l’abril 1979, i va ser el primer i únic alcalde escollit pels membres del consistori abans de la constitució dels ajuntaments democràtics.

 

Durant el seu mandat es van inaugurar el monument dedicat a Mossèn Cinto Verdaguer, el desviament de la Nacional 340, la rehabilitació de Casa Castellarnau i la residència d’avis Nostra Sra. de la Mercè i el Passeig Marítim. També mentre va ser alcalde va tenir lloc la primera visita del rei Joan Carles I a la ciutat.