L’Ajuntament millora el local dels Castellers d’Altafulla

Per . Actualitzat el

Els Castellers d’Altafulla començaran la nova temporada amb les instal·lacions del local renovades. L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest matí les obres de millora de la Pallissa de l’Era de l’Ixart, local dels de la camisa lila, en un acte que ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, i el president i vicepresident dels Castellers d’Altafulla, Paco Pérez i Arturo Palavecino, respectivament.

Els treballs han consistit principalment en la reparació d’unes filtracions d’aigua que es produïen en la coberta de la pallissa; en el revestiment del terra del patí d’assaig on s’ha instal·lat cautxú per esmorteir amb seguretat possibles caigudes i s’ha ampliat l’espai eliminant un petit mur; en la reforma i ampliació del lavabo on s’ha habilitat una dutxa i s’ha proveït d’aigua calenta; en la instal·lació d’una nova xarxa d’assaig ocupant mig espai del pati, i en l’eliminació del desnivell d’accés al local. La inversió per part del consistori ha estat de 30.000 euros.

La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha destacat la reforma del local dels castellers en matèria de seguretat, higiene i filtracions d’aigua, i ha recordat que “es tracta d’una demanda històrica de la colla que finalment s’ha pogut acomplir”, i ha posat èmfasi també al fet que “era una de les prioritats que la ciutadania va expressar en l’enquesta ciutadana que va dur a terme el consistori” l’estiu del 2017.

Per la seva banda, el president dels Castellers d’Altafulla, Paco Pérez, ha remarcat l’ampliació i el guany en seguretat del local d’assaig, i també, especialment, els treballs de millora del lavabo de cara a les activitats que organitza la colla amb la canalla.