Milers de tarragonins omplen els carrers en contra del judici pel referèndum de l’1-0

Concentració a la plaça de la Font i crits de protesta a les portes de l’Audiència Provincial i la Subdelegació del Govern Central.

Per . Actualitzat el

Jornada de vaga general amb seguiment desigual tot depenent del sector, però amb importants talls a les carreteres de la demarcació per part dels CDR mobilitzats a diverses vies estratègiques del territori (AP-7, A-7, N-340, accessos del Port de Tarragona…)

 

 

El punt àlgid de la jornada reivindicativa s’ha viscut a partir de les set del vespre amb una multitudinària concentració a la plaça de la Font, on miles de persones s’han aplegat per denunciar el que està passant al Tribunal Suprem de Madrid, on aquesta setmana ha començat el judici contra les persones imputades (i la majoria empresonades) per la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre de 2017. La concentració, tal com s’ha fet a moltes capitals de Catalunya, ha començat a les 19h. Pocs minuts després la gent aplegada s’ha manifestat pels carrers de la capital tarragonina fins arribar a  la plaça Imperial Tarraco, just a la porta de la Subdelegació del Govern Central i, més tard, davant de les depedències de l’Audiència Provincial. Aquesta mobilització massiva de tarragonins i tarragonines de totes les edats és la darrera, però segurament no la última, de les accions ciutadanes amb motiu de l’empresonament de polítics catalans i pel judici que continuarà la seva celebració el pròxim dimarts amb les declaracions de Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, i de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. A partir de la setmana vinent hi ha prevista la declaració de testimonis, entre els quals l’expresident de la Generalitat Artur Mas i l’expresident del Govern de l’Estat, Mariano Rajoy.