Vaga general aquest dijous 21

L’aturada es durà a terme per protestar contra el judici dels presos polítics catalans i les retallades socials i laborals

Per . Actualitzat el

La Intersindical-CSC ha convocat una vaga general de 24 hores per aquest dijous 21 de febrer per protestar davant el procés judicial que viuen els presos polítics catalans i les retallades socials i laborals. En el marc de la jornada de protesta, s’han convocat manifestacions a Barcelona (12 hores concentració a la plaça Universitat i 18 hores manifestació als Jardinets de Gràcia), a Tarragona (19 hores a la plaça de la Font) i a molts altres punts del país. Per aquest motiu i preveient una alta participació, la Generaliat ha fixat els serveis mínims.

Els trens de Rodalies i Regionals de Renfe funcionaran al 33% durant tot el dia.
En autopistes, treballarà un terç del personal habitual dedicat al manteniment, comunicacions i seguretat, centre d’operacions i assistència a l’usuari.
Es prestarà el 85% del servei en l’atenció telefònica per a urgències i emergències que s’hagin de gestionar al moment, com les sanitàries, d’ordre pública i de violència masclista.
El servei d’urgències i les unitats especials de la sanitat pública mantindran el seu funcionament normal, i s’haurà de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i a criteri professional.
També s’haurà d’atendre l’activitat quirúrgica que no es pugui posposar derivada de l’atenció urgent i greu.
Als centres d’assistència extrahospitalitària, es garantirà l’assistència urgent durant l’horari habitual de cada centre, i aquest servei es prestarà amb el 25% de la plantilla.
En l’assistència sanitària als centres privats, s’establiran els mateixos serveis mínims que en la pública, menys als centres d’assistència extrahospitalitària, en els quals es mantindrà el personal imprescindible per garantir l’assistència urgent i que no es pugui retardar durant l’horari habitual de cada centre en un dia festiu.
Els centres docents públics i privats no universitaris i les guarderies comptaran amb una persona de l’equip directiu per centre de treball, en referència al titular de la direcció, del cap d’estudis, de la secretaria o de coordinació pedagògica del centre.
A més d’aquesta persona, s’afegirà un docent per cada sis aules d’ensenyament infantil i primària; un professor per cada quatre aules als centres d’educació especial, i un terç de la plantilla en les guarderies.
Per mantenir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries, es fixa que treballi un terç del personal.