Nova sessió del projecte “Retail Trends” de noves tendències comercials

Salou, Cunit, Torredembarra, Altafulla i Roda de Berà intercanviaran experiències per adaptar-se als nous hàbits de consum

Per . Actualitzat el

Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Salou i Cunit formen part d’una prova pilot de la Cambra de Comerç de Tarragona perquè els municipis costaners del territori s’adaptin a les noves tendències comercials.

Es tracta del projecte “Retail Trends” que consisteix en un intercanvi d’experiències entre els municipis participants. D’aquesta manera, es pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístics al llarg de l’any.

En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Tarragona constata que els nous models de negoci comercials, físic i en línia, i els nous hàbits de consum estant produint forts impactes en el sector comercial, més encara en municipis turístics on els establiments comercials han d’adequar la seva activitat a dos períodes de venda molt diferenciats entre la temporada turística i la resta de l’any.

El comerç dels municipis de la Costa Daurada, i les seves noves tendències, obliguen els municipis turístics a la seva adaptació a aquesta nova etapa on es combina el format físic i el digital, i en aquests àmbits se centraran les trobades, que serviran per detectar inquietuds i oportunitats des de cadascuna de les poblacions participants.

La primera trobada, que s’ha celebrat aquest dimarts 5 de febrer a Salou, ha accentuat el seu contingut en els models de negoci i en la necessitat de trobar-ne de nous per satisfer l’experiència dels clients en el marc de les noves tendències del segle XXI.

Els experts destaquen que l’any 2020 l’experiència de compra generada del client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte per damunt de l’assortiment, els productes i el preu. En aquesta primera trobada hi ha assistit la tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Núria Barba, i el secretari de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA), Josep Fernández.

La següent trobada se celebrarà a Cunit el 12 de febrer, i Altafulla en serà la seu el pròxim 19 de febrer, en una jornada que s’estendrà des de les 09.30h del matí fins les 14h de la tarda, i tindrà lloc a la Pallissa del carrer Vinyet. Les properes cites tindran lloc el 26 de febrer, a Roda de Berà, i el 4 de març, a Torredembarra.

El programa es tancarà amb una visita a Barcelona, on es realitzarà una ruta guiada per diversos establiments de la capital catalana que donen resposta a les tendències del consumidor actual i de futur. La data resta pendent de confirmar-se.