L’Arboç analitzarà l’ADN dels excrements de gossos per sancionar els propietaris que no els recullin

El proper dimarts dia 19 de febrer a les 19:30h es farà la presentació d’aquest projecte a l’Auditori municipal

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de l’Arboç posa fil a l’agulla per erradicar definitivament el problema d’incivisme derivat dels excrements de gossos que no es recullen a la via pública. Per això es destinaran 25.000€ del pressupost municipal del 2019 i es modificaran les ordenances municipals per obligar a tots els propietaris de gossos a censar-los, posar el xip identificatiu i a realitzar una analítica de sang a l’animal per tenir censada la mostra d’ADN. Els excrements que es trobin a la via pública es recolliran i s’analitzarà l’ADN que es contrastarà amb la base de dades i es sancionarà el propietari que a més, haurà de pagar el cost de l’anàlisi.

 

Amb l’objectiu de conscienciar a tota la població es crearà la Brigada Civil de Protecció Animal amb voluntaris que, coordinats amb la Policia Local realitzarà primer una campanya informativa on s’explicarà les modificacions de l’ordenança municipal i les obligacions dels propietaris de gossos i s’encarregarà de recollir les mostres que es puguin trobar al carrer.

Els encarregats de realitzar l’anàlisi de l’ADN fecal serà l’empresa vallesana Vetgenomics, especialitzada en l’identificació genètica en animals i ubicada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

Per formar la Brigada Civil de Protecció Animal es cerquen voluntaris que vulguin dedicar una part del seu temps. Tots els interessats a fer de voluntaris han d’enviar un mail amb les seves dades a brigada.cpa@gmail.com

 

Des de l’Ajuntament es convoca a tota la ciutadania el proper dimarts dia 19 de febrer a les 19:30h a la presentació d’aquest projecte a l’Auditori municipal que s’espera serveixi per acabar definitivament amb aquesta problemàtica tan molesta. En paral.lel també s’estudien altres propostes per acabar amb altres actituds incíviques.