Finalitzen els treballs per restituir el cap i la mà trencats de la Font del Centenari de Tarragona

L’actuació per recuperar aquests dos elements han anat a càrrec de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació

Per . Actualitzat el

La Font del Centenari de la Rambla Nova de Tarragona ha recuperat la seva imatge. La Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació ja ha finalitzat els treballs per restituir els fragments que van ser trencats per una acció vandàlica al conjunt escultòric de la font. En concret, el cap d’una de les escultures i la mà d’una altra. La recuperació d’aquests dos elements s’ha dut a terme al llarg d’aquesta setmana.

El conjunt, obra del reconegut escultor Josep Viladomat i Massanas (Manlleu, 1899 – Andorra la Vella, 1989), es va crear el 1954 per commemorar el centenari de la Rambla Nova. La font està formada per quatre grups escultòrics independents, cadascun dels quals té una figura masculina en representació de diverses parts del món. La part que va ser malmesa per l’acció vandàlica és el cap de la figura que representa l’home americà i la mà de l’escultura de l’home africà.

L’Ajuntament de Tarragona, titular del monument, va sol·licitar a la Diputació la restauració de les peces malmeses, atès que compta amb la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals.

L’Ajuntament de Tarragona s’ha encarregat d’instal·lar les bastides i d’altres aspectes tècnics per poder dur a terme aquesta restauració que ara ja està enllestida.