La tercera edició del Festival Ja Veus es consolida amb activitats per a tots els públics

Del 10 de març al 12 d’abril omplirà Tarragona de concerts i tallers on la interpretació de la veu és la protagonista

Per . Actualitzat el

Un programa que combina artistes consolidats del panorama català amb la descoberta de nous talents. El tret de sortida del festival anirà de la mà de Susannes, cantautora rural, i de la formació Clementina el pròxim 10 de març. Unes primeres actuacions que aniran seguides del trio The Sey Sisters, el tarragoní Espaldamaceta, la veu jove de Paula Valls, el renovat Pau Vallvé i el poeta Josep Pedrals.
En el Festival Ja Veus la veu es converteix en eina de transmissió i transformació. De fet, amb aquesta tercera edició es consolida una proposta cultural que guanya en nombre d’espais i amplia el nombre d’entitats participants de la ciutat. Per primera vegada, es podrà gaudir de nous escenaris com el del Caixaforum, amb el concert de The Sey Sisters, i l’Escola Conservatori de Música de Tarragona. La primera edició del certamen va ser la tardor del 2016 i es va concentrar en un cap de setmana amb un únic emplaçament, mentre que l’edició del 2018 ja es va convertir en un festival multiespai i de llarga durada.
Tanmateix, es tracta d’un certamen pensat per a tota la família. Es podrà gaudir de l’espectacle de contacontes ‘La Mariona i el monstre’ i aquesta tercera edició comptarà amb un nou taller dirigit a pares, mares i nadons, ‘Mínimus’.
Entre les novetats, també se’n destaca la projecció del documental ‘Namrud’, a la Biblioteca Pública de Tarragona. Una producció que explica com un músic palestí- israelià lluita pels seus ideals. Un producte que posa en relleu els valors de la solidaritat i la justícia, els quals també són insígnia del festival.

PROGRAMACIÓ:
– SUSANNES i CLEMENTINA Diumenge 10 de març de 2019 / 12.00h Teatret del Serrallo / Gratuït
La cantautora rural Susannes explica la vida pagesa des de la seva experiència amb el recull de cançons pròpies ‘Cultivant la terra’. Per la seva banda, la formació Clementina, presenta el seu darrer senzill ‘Els perduts’, amb una reflexió sobre l’amistat. Tot plegat, en un doble concert.

– THE SEY SISTERS Divendres 15 de març de 2019 / 20.00h Caixaforum / 6€ https://caixaforum.es/es/tarragona/concierto
El trio de veus negres The Sey Sisters presenta ‘Rise’. Un projecte que neix de la necessitat de visibilitzar un sector social que poques vegades es té en compte: el col·lectiu afro i les i els afrodescendents.

– ESPALDAMACETA
Dissabte 16 de març de 2019 / 20.30h
Teatret del Serrallo / 8 € anticipada, 10 € a taquilla
José Juan González, ànima d’Espaldamaceta, torna després de dos anys de silenci amb un disc íntegrament en català. ‘Millor que Mai’ presenta cançons més curtes i concises que fugen dels tempos baixos i del caràcter trist a què ens tenia acostumats.

– AL COMPÀS DELS CONTES ‘LA MARIONA I EL MONSTRE’ – espectacle familiar
Diumenge 17 de març de 2019 / 12.00h
Escola Conservatori de Música de Tarragona / Gratuït amb inscripció prèvia
Direcció: Montserrat Pijuan
Narració: Imma Pujol
Places limitades. Inscripcions a la Consergeria de l’Escola Conservatori.

– AL COMPÀS DELS CONTES ‘LA MARIONA I EL MONSTRE’ – espectacle familiar
Dimecres 20 de març de 2019 / 18.00h
Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona / Gratuït amb inscripció prèvia
Direcció: Montserrat Pijuan
Narració: Imma Pujol
Places limitades. Inscripcions a la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona, per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat o bé per telèfon 977 240 331.

– PAULA VALLS ‘I Am’
Divendres 29 de març de 2019 / 20.30h
Teatre el Magatzem / 9 € socis, 10 € anticipada, 12 € taquilla
www.cooperativaobrera.act
La jove Paula Valls arriba amb el seu primer treball de llarga durada ‘I Am’. Un disc intimista en el qual s’atreveix a explorar en el món del soul i també amb pinzellades del folk
i el blues.

– PAU VALLVÉ
Dissabte 30 de març de 2019 / 20.30h
Teatret del Serrallo / 12 € anticipada, 15 € taquilla
El polifacètic Pau Vallvé torna amb el seu setzè disc ‘Life vest under you seat’. Un treball que fa ús de la ironia i també de nous missatges en positiu.

– MÍNIMUS Concert taller de música per a nadons
Dimecres 3 d’abril de 2019 / 10.30h
Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona / gratuït amb inscripció prèvia
Activitat d’experimentació i aprenentatge musical, on els nadons i les seves famílies poden gaudir plegats de la música i el cant.
Places limitades. Inscripcions a la Sala infantil de la Biblioteca, i també per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat o bé per telèfon 977 240 331

– JOSEP PEDRALS ‘Els límits del Quim Porta’
Dissabte 6 d’abril de 2019 / 20.30h
Teatre del Serrallo / 8 € anticipada, 10 € taquilla
El poeta Josep Pedrals obre a la reflexió sobre qüestions de poètica i de la vida amb ‘Els límits del Quim Porta’.

– DOCUMENTAL ‘NAMRUD’
Divendres 12 d’abril de 2019 / 18.30h
Biblioteca Pública de Tarragona, secció local / Gratuït