El Banc de Sang i de Teixits de Tarragona anuncia que les reserves estan baixes

Per . Actualitzat el

La Marató de Donants de Sang 2019 es va tancar el 19 de gener amb un balanç de 9.156 donacions de sang. La campanya més multitudinària de l’any va durar tota una setmana per recuperar les donacions que no es van fer durant les festes de Nadal. L’objectiu de la Marató era remuntar les reserves de sang després d’unes festes en què la donació va baixar un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Gràcies a les donacions de la Marató, les reserves van passat de 5 a 7 dies. Tot i això, el nivell òptim és de 10 dies.

Per aquest motiu, des del Banc de Sang i Teixits de Tarragona es fa una crida a no abaixar la guàrdia. Les reserves tornen a estar baixes. Cal recordar que a causa de la grip, declarada en situació d’epidèmia, les donacions van ser lleugerament inferiors a les de la Marató de l’any passat. A banda, la sang caduca i els malalts necessiten donacions cada dia.

Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els hospitals amb espai de donació així com les més de 4.000 campanyes mòbils que s’organitzen per tot Catalunya durant l’any.

L’any passat es van fer 242.658 donacions de sang, 16.841 de plasma i 2.032 de plaquetes en els 16 hospitals amb espai de donació o en una de les 4.000 col·lectes mòbils organitzades per tot el territori.

Destaca l’increment de les donacions de plasma, que han crescut un 22% gràcies al programa de plasmafèresi que ha impulsat el Banc de Sang per ser autosuficient en aquest component.

Des del Banc de Sang de Tarragona es recorda que es poden fer donacions cada dia a l’Hospital Joan XXIII, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dilluns, dimecres i divendres també de 16 a 18 hores. També a l’Hospital de Santa Tecla, el primer dijous de cada mes, de 9 a 14 hores; i a l’Hospital del Vendrell, l’últim dilluns de cada mes de 10 a 14 hores.