«L’actual pacte de ciutat és amb el PSC de Tarragona, no pas amb l’alcalde Ballesteros»

El portaveu del PP i tinent d’alcalde al consistori, José Luis Martín, ens parla d’actualitat política

Per . Actualitzat el

Aquest polític del PP és un dels homes forts de l’actual Ajuntament de Tarragona gràcies al pacte de govern acordat amb el PSC de Josep Fèlix Ballesteros ara fa un any i mig. I és que en el tram final d’aquest mandat, els populars ocupen algunes de les conselleries més importants de la capital tarragonina. Com a portaveu del PP al consistori, José Luis Martín és primer tinent d’alcalde, però també conseller de Presidència, de Transparència, de Govern obert, d’Espais públics i de Contractació. A més, serà el candidat del PP en les pròximes eleccions municipals del mes de maig.

Es poden portar tants barrets i fer-ho bé?
Jo crec que sí. De fet, és el que estem fent des que soc portaveu del PP i gestiono totes aquestes àrees municipals. A Contractació estem intentant posar ordre dins del departament amb uns funcionaris que treballen perfectament. A Transparència, on l’any passat vam tenir una nota regular, en el darrer any hem millorat tant en el portal de participació com en els indicadors de transparència. Pel que fa a Espais públics s’ha avançat en enllumenat, en jardineria i en millores a més de quinze parcs infantils… crec que amb dedicació es poden portar totes aquestes àrees que vostè comenta.

Com valora el pacte de govern amb el PSC de Ballesteros?
En faig una valoració molt positiva. L’any 2016, quan es va signar el pacte de ciutat ja va quedar clar que es tractava d’un acord on les ideologies quedaven al marge amb el compromís de treballar per la ciutat. En les àrees que gestiona el PP s’ha aconseguit eficàcia, eficiència, transparència i una bona valoració per part de la ciutadania.

Es diu que les àrees portades pel PP funcionen millor que les que porta el PSC.
Jo el que puc dir és que les conselleries que porta el PP, esports, turisme, mobilitat, contractació, etc., són les que menys queixes reben.

Es veu tornant a pactar amb Ballesteros?
Jo em presento per guanyar les eleccions. Després dels comicis es veurà com queda l’aritmètica dels grups municipals i s’haurà de decidir. El que està clar és que el pròxim govern o bé serà un govern independentista o bé constitucionalista. Si al final és constitucionalista crec que ha quedat clar que el PP sap gestionar amb eficiència.

Però la feina del PP a l’ajuntament està ajudant l’alcalde Ballesteros.
La gent sap que les àrees més ben gestionades són les que porta el PP.

El projecte de Ballesteros d’implantar el bus gratuït és electoralista?
És electoralista perquè quan es va presentar la proposta va ser en un acte del PSC. Si no hagués estat electoralista s’hauria presentat en un consell d’administració. Nosaltres apostem per una major freqüència i la millora de la flota d’autobusos. Nosaltres tenim altres prioritats, com ara incrementar la plantilla de la Guàrdia urbana.

Quins grans missatges donarà José Luis Martin quan concorri a les eleccions del mes de maig?
Els eixos bàsics seran la neteja de la ciutat, els espais públics, millorar la seguretat ciutadana i fer èmfasi en aspectes que considerem bàsics com són el turisme, els esports i l’àrea de cultura.

Recentment el PP ha donat suport als pressupostos municipals per a un període 2019-2023.
Hi donem suport perquè formem part del govern i hem participat de la seva redacció. Aquí vull destacar que el grup municipal de Ciutadans no ha donat suport explícit als pressupostos, sinó que s’ha abstingut. Les inversions a quatre anys s’expliquen perquè considerem que hi ha projectes que necessiten inversions plurianuals per executar-les.

Entenc, doncs, que si després dels comicis es repeteix un pacte PSC-PP no es tocarà ni una coma d’aquests pressupostos.
Seria lògic. El que caldrà veure en els pròxims anys és si hi ha una necessitat nova que requereixi dotació pressupostària.

En les darreres municipals, el PP va tenir uns bons resultats. Però des d’aleshores el procés ha castigat molt el seu partit en les eleccions al Parlament de Catalunya. Té por que aquest càstig passi també a Tarragona?
L’escenari electoral de maig de 2019 és imprevisible. És veritat que la ciutat de Tarragona, malgrat el procés, és un dels llocs on hem mantingut uns dels millors resultats de tot Catalunya. Caldrà estar atents a veure què passa amb la resta de partits i les tendències.

Com afronta el PP l’entrada de Vox a l’escenari municipal?
Caldrà veure què presenten. Encara no he sentit ni una sola proposta concreta per a Tarragona que hagi sortit de la boca d’algun representant de Vox. No puc valorar la seva proposta perquè la desconec.

El PP va tenir a tocar l’alcaldia amb la figura de l’Alejandro Fernández. Ara l’Alejandro és el cap del PP a Catalunya. Com l’afecta això a vostè?
Tenir l’Alejandro sempre és una ajuda i és un referent. Ell sempre ens ajudarà perquè obtinguem els millors resultats a la seva ciutat. Però a Tarragona avui en dia hi ha un nou equip del PP que crec que està funcionant molt bé i crec que la ciutadania valora des de fa temps el grup de persones que formem part del nostre partit a l’ajuntament.

L’evolució de cas Inipro pot condicionar un futur acord del PP amb el PSC de Ballesteros?
El cas Inipro ja anava l’any 2016, quan vam signar el pacte de ciutat. Respectem la presumpció d’innocència de tothom. Al final serà un tema intern del PSC que, en cas de condemna, haurà de respectar el seu codi ètic i els seus estatuts. L’actual pacte de ciutat és un acord amb el PSC de la ciutat de Tarragona, no amb l’actual alcalde de Tarragona.