El Minipop busca artistes pel seu espai de tallers creatius

Es valoraran especialment les activitats relacionades amb l’obra de la japonesa Yayoi Kusama, que ha inspirat la imatge del Minipop 2019

Per . Actualitzat el

Amb el primer tram d’entrades ja esgotades, el Minipop ha obert avui la convocatòria per seleccionar els tallers creatius de la novena edició del festival, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny al passeig de les Palmeres de Tarragona. Els i les artistes que vulguin formar part del festival poden enviar les seves propostes fins el 28 de febrer al correu electrònic tallers@minipop.cat, seguint les instruccions detallades a les bases i d’acord amb el format de presentació que s’hi especifica.

 

Les activitats ideades i dinamitzades per creadors locals s’oferiran durant les tardes de divendres 31 de maig i dissabte 1 juny, paral·lelament a les actuacions musicals. El tallers creatius s’adrecen a un públic principalment d’entre 3 i 14 anys. Segons la seva complexitat, les propostes poden anar dirigides a una franja d’edat concreta, ser obertes a totes les edats o fins i tot estar pensades per ser realitzades pels adults amb l’ajuda dels més petits.

 

Cada taller estarà obert durant 3 hores i s’organitzarà en torns d’entre 10 i 15 participants. Els tallers es dividiran en tres modalitats segons l’edat I la durada: els fast tallers, els slow tallers i els tallers per adults. Els fast duraran entre 10 i 15 minuts per torn. Els slow duraran entre 30 i 45 minuts i s’adreçaran a participants de més de 8 anys. I els tallers per adults seran de la modalitat fast. Es poden presentar un màxim de 3 propostes de taller.

 

El jurat que seleccionarà els tallers i artistes participants està format per la directora del festival, Núria Serrano; la coordinadora dels tallers creatius, Laia Marín; la dissenyadora Eva Jolis, i dos representants dels patrocinadors de l’espai.

 

Enguany, es valoraran especialment les propostes que s’endinsin i, fins i tot, reinterpretin l’obra de l’artista japonesa contemporània Yayoi Kusuma, que ha inspirat la imatge gràfica i la instal·lació del Minipop 2019.

 

Però el festival també està obert a altres fonts d’inspiració i, com sempre, hi tenen cabuda fotògrafs, pintors, dissenyadors, escultors, il·lustradors, arquitectes, literats i, en definitiva, creadors de tot tipus.

 

El jurat també valorarà molt positivament les propostes que tinguin com a participants els nens i nenes a partir d’11 i 14 anys, la primera generació del Minipop. Un altre punt a favor serà que els participants es puguin endur un objecte a casa, tot i que no és un requisit indispensable.

 

Aquesta zona dedicada a la creativitat forma part del festival des de la primera edició i ha anat creixent any rere any, en resposta a l’interès que ha generat entre el públic. L’objectiu dels tallers és que petits i grans comparteixin una experiència artística, alhora que es posa en valor el treball dels creadors locals. Així doncs, és una oportunitat única per acostar-se a diferents artistes i conèixer de primera mà el seu talent.

 

Yayoi Kusama

 

La dissenyadora Eva Jolis s’ha inspirat en l’obra de la japonesa Yayoi Kusama per crear la imatge gràfica del Minipop 2019, que inundarà de punts de colors tota la instal·lació del passeig de les Palmeres.

 

D’aquesta manera, el festival ret homenatge a la figura i obra d’aquesta versàtil artista i escriptora contemporània, nascuda el 1929 a Matsumoto. Kusama és una precursora dels moviments de l’art pop, el minimalisme i l’art feminista, a més de ser una gran influència per Andy Warhol i Claes Oldenburg.

 

Després de deixar l’escena de l’art novaiorquès a principis de la dècada de 1970, la seva obra va quedar en l’oblit, però actualment és reconeguda com una de les artistes més importants i una veu molt destacada de l’avant-garde.

 

Al llarg de la seva carrera, Yayoi Kusama ha treballat amb una gran varietat de disciplines artístiques, incloent la pintura, el collage, l’escultura, l’art performance i les instal·lacions, des d’on exhibeix el seu interès temàtic en la psicodelia, la repetició i els patrons.

 

L’artista parteix del punt com a concepte artístic, que és la base de tota composició plàstica. És l’element d’expressió plàstica més elemental i petit. El punt i la seva infinita reproducció remeten a l’essència del minimalisme i l’abstracció de l’art conceptual.

 

La dissenyadora Eva Jolis s’ha inspirat en l’obra artística de Kusama però també en el seu pensament. Per l’artista japonesa, «els punts són sòlids infinits. Són una manera de vida. Sol, lluna, estrelles són centenars de milions de punts. Cada ésser humà és també un punt. Els punts no poden existir per si mateixos, només poden existir quan es reuneixen uns amb altres».

 

Per Jolis, aquesta frase defineix perfectament el Minipop. «Penso que per separat som persones extraordinàries que fem coses interessants, però quan unim esforços i passió per difondre la cultura, les possibilitats del que podem arribar a crear es multipliquen fins a l’infinit», assegura la dissenyadora.

 

Venda d’entrades

 

Després d’esgotar els primers 600 abonaments a 8 euros, el festival ha posat a la venda el segon tram a 12 euros. Les entrades es poden adquirir a www.productesdelaterra.cat i a diferents punts de venda de Tarragona i Reus. Com és habitual, els menors de 3 anys podran accedir gratuïtament al festival.

 

L’organització recomana al públic interessat que compri l’entrada amb la màxima antel·lació per no quedar-se sense, ja que l’aforament del Minipop és molt limitat i l’any passat ja va penjar el cartell de complet abans d’obrir portes.