El Port participa en la principal fira del secto de fruites i hortalisses

Fruit Logistica se celebra a Berlín del 6 al 8 de febrer

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona participa un any més a Fruit Logistica, la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses, que se celebra a Berlín del 6 al 8 de febrer. L’objectiu és establir reunions i enfortir vincles comercials amb operadors logístics, importadors i exportadors de fruita i diferents empreses relacionades amb el sector. Fruit Logistica compta amb més de 3.200 expositors i 78.000 visitants cada any, de més de 130 països.

La fira, capdavantera mundial del comerç de fruita fresca, està considerada com un lloc de trobada per a tots els protagonistes de la indústria fruitera. A més d’un centre comercial i font de noves idees i inspiració.

Fruit Logistica presenta tota la cadena de subministrament de fruites i verdures en un sol lloc. Així mateix proporciona una visió global del mercat, nous productes i tecnologies, a més d’innombrables oportunitats per a contactes comercials internacionals.

Un excel·lent programa de seminaris, presentacions sobre temes específics, recepcions i altres esdeveniments complementen l’exposició.

Tarragona, porta d’entrada per a la distribució de fruites a la Mediterrània

El Port de Tarragona és un port de referència en el tràfic de fruita a nivell europeu i disposa d’unes instal·lacions pioneres a la Mediterrània. Amb un moviment mitjà, durant els últims deu anys, d’unes 188.020 tones de fruita any (10.342 d’exportació i 177.668 d’importació), té relacions comercials amb 28 països d’arreu del món. Sòlid referent també a nivell internacional, el Port de Tarragona ha aconseguit un progressiu posicionament en el tràfic de fruites i hortalisses any rere any. 

La seva ubicació geoestratègica al sud d’Europa ha contribuït a reforçar les relacions internacionals, especialment en la importació de fruita, i es consolida com a port d’entrada de la península Ibèrica per a fruita tropical. Les seves infraestructures i serveis intermodals el converteixen, a més, en la millor opció a la Mediterrània per a la distribució cap a la península Ibèrica i Europa.

Connexions marítimes amb els principals productors

Els principals mercats d’origen de les importacions són Centreamèrica, des d’on es transporten principalment pinya, iuca i plàtans, que arriben setmanalment a la terminal portuària, i Nova Zelanda, amb kiwis. A més, el Port de Tarragona és hub de distribució de fruita de contra temporada amb altres ports de la Mediterrània. 

En exportació, destaca la fruita fresca, sobretot cítrics com les clementines, i també peres i pomes, que s’exporten des d’Israel, Canadà, Nigèria i Senegal. El Port de Tarragona continua treballant en la línia d’incrementar les exportacions de fruita de les empreses del seu hinterland, especialment la zona de Lleida i Aragó.