Una tarragonina protagonitza un documental sobre la síndrome de Williams

Per . Actualitzat el

L’Ana Megia és una tarragonina que va néixer amb la síndrome de Williams, una malaltia rara que provoca una pèrdua de material genètic en el cromosoma 7 i que causa diferents alteracions físiques i intel·lectuals. Ella serà la protagonista del primer documental sobre aquesta malaltia que es fa a tot el món.

L’Ana té 26 anys i des que va néixer conviu amb aquesta malaltia, que ara centrarà el documental La vida con Williams, del director Emanuel Munteanu, amb l’objectiu d’explicar com és el seu dia a dia i mostrar el seu esperit de superació. També servirà per donar a conèixer aquesta síndrome.

Així, la pel·lícula, que es rodarà a Tarragona, mostrarà com l’Ana amb la seva família i els seus amics, com s’ho fa per dur una vida normal i conviure amb la malaltia en el seu lloc de treball i en les seves estones d’oci.

Per poder tirar endavant aquest projecte, la productora del film, Millennial Films, ha posat en marxa una campanya de crowdfunding que els permeti recaptar una part del pressupost total.
La síndrome de Williams és una malaltia rara que produeix la pèrdua de material genètic al cromosoma 7. Les persones que la pateixen es caracteritzen per uns trets facials típics, discapacitat intel·lectual lleu o moderada, hipercalcèmia i estrenyiments en alguns vasos —ho pateixen el 75% dels afectats per la síndrome—, etc.

El director del film, Emanuel Munteanu, nascut a Romania l’any 199, a banda de fer un seguiment del dia a dia de l’Ana amb la seva família, companys de treball, amics… també ha comptat amb la intervenció dels especialistes (psicòlegs, professionals de la musicoteràpia, etc.) que formen part de la seva quotidianitat.

La campanya de micromecenatge es realitza a través de la plataforma Verkami. Un dels elements de marxandatge més destacats és una samarreta amb el lema «Los límites me los pongo yo», que reflecteix l’esperit de superació de l’Ana.