“El laberint de les substàncies” apropa la química als adolescents

Del 21 de gener a l’1 de febrer es fa la cinquena edició del programa d’experiments de BASF a la URV

Per . Actualitzat el

Més de 450 nois i noies de 4t d’ESO d’instituts del Camp de Tarragona participen en els experiments del programa “El laberint de les substàncies”, que impulsa BASF amb la col·laboració de la URV. Des del 21 de gener fins a l’1 de febrer els adolescents viuen de prop l’activitat als laboratoris del campus Sescelades amb l’objectiu de despertar-los l’interès per la química.

Aquest programa forma part del projecte Teens’ Lab de l’empresa química alemanya. L’activitat porta els alumnes de secundària a estudiar les propietats dels materials i distingir-los aplicant mètodes de recerca física i química. També determinen el pH i la densitat de les substàncies desconegudes i experimenten amb la solubilitat, la capacitat de fermentació i el color.

En aquesta cinquena edició hi participen centres de Reus (l’Escola Maria Cortina, l’Institut Salvador Vilaseca, l’Institut Joan Tapiró, l’Institut Roseta Mauri i el Col·legi Maria Rosa Molas), Tarragona (el Col·legi Lestonnac, l’Institut Martí i Franquès, l’Institut Pons d’Icart, l’Escola Joan XXIII), la Canonja (Col·legi Aura) i les Borges (Institut Fontanelles)