La logística genera 14.300 llocs de treball a Tarragona, i cada vegada de més qualitat

Així es desprèn dels indicadors de competitivitat de l’Observatori del sector que ha presentat CIMALSA

Per . Actualitzat el

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, el director general de CIMALSA, Enric Ticó i la directora financera de CIMALSA, Fina Jarque han presentat els indicadors de competitivitat de l’Observatori de la Logística 2018 a Tarragona, que CIMALSA encarrega anualment a l’Institut Cerdà.

Cruset ha destacat la importància de que aquest Observatori de la Logística reculli per primera vegada dades territorialitzades de les comarques de Tarragona i ha agraït a CIMALSA que s’hagi escollit el Port de Tarragona com a lloc per presentar-les.

El director general de CIMALSA ha obert la seva intervenció fent referència a la importància del pes econòmic del sector logístic al PIB de l’economia catalana que hores d’ara, ha remarcat, és superior al 13%.

Si ens centrem al territori tarragoní, Ticó ha volgut posar de manifest que el sector de la logística al 2017 (transport i emmagatzematge) a Tarragona va generar gairebé 14.300 llocs de treball, el que suposa un increment d’un 5% respecte l’any anterior. Ticó posa de relleu que els perfils dels llocs de treball del sector logístic actual són cada vegada més qualificats, el que suposa que aportin major riquesa al territori.

La superfície de lloguer de nau logística a l’any 2017 es va incrementar en un 9% a Tarragona i un 4% en tot el territori català, el que suposa situar a Catalunya com a líder al rànquing estatal de superfície de lloguer de nau logística. En aquest sentit, Ticó ha avançat que per donar resposta a les necessitats del sector, CIMALSA preveu en un futur fer ampliacions de fins a 39 Ha al CIM el Camp, i engegar el Logis Montblanc, on enguany ja podrien començar les obres de la primera fase, donat que ja hi ha empreses que s’han interessat per saber quan es desenvoluparan els 811.000 m2 previstos en les dues fases, així com noves ubicacions futures per cobrir les noves necessitats de sòl logístic a les comarques de Tarragona, l’Ebre i del conjunt de Catalunya, sempre d’acord amb els alcaldes implicats .

El Port de Tarragona mou més d’ una tercera part de les mercaderies marítimes

L’estudi mostra, també, que els ports catalans representen un 23,8% (95.412 tones) en la implicació del volum de mercaderies gestionades a territori català. El Port de Tarragona, concretament, mou un 36% de les 95.412 tones totals que es transporten per mar a Catalunya.

Enric Ticó ha volgut subratllar el valor de les startups com a punta de llança de la revolució tecnològica a Catalunya per donar suport al teixit econòmic i empresarial del país.

El responsable de l’empresa del Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat la seva intervenció afirmant que CIMALSA està treballant en un pla estratègic global que treballen amb diverses actors públics i privats per consolidar i promoure el sòl logístic al territori.

Aquesta ha estat la tretzena edició de l’Observatori de la Logística, un estudi que realitza l’ens públic CIMALSA per donar a conèixer aquest any els 45 indicadors més rellevants del Sistema Logístic Català, que ens ha permès conèixer la fotografia real de com es troba el sector logístic a Tarragona i a la resta de Catalunya.