Nàstic i UOC signen un acord de col·laboració

Per . Actualitzat el

El Gimnàstic de Tarragona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han signat un acord de col·laboració mitjançant el qual els estudiants podran posar en pràctica al futbol base del club les competències adquirides al Màster de Gestió i Solució de Conflictes, que s’imparteix a la universitat. El director general del Nàstic, Lluís Fàbregas, i el rector de la UOC, Josep A. Planell, han rubricat l’acord a la seu de la universitat a Barcelona.

El professor del màster, Xavier Pastor, s’ha interessat els darrers temps en la mediació en l’àmbit esportiu i, juntament amb alumnes i docents de la UOC i de la UdG, ha estudiat com són i qui protagonitza els conflictes en diversos tipus d’esports de base. També ha estudiat com s’han de gestionar els conflictes perquè fructifiquin en solucions beneficioses per a tothom.

D’aquesta manera, l’acord amb la UOC permetrà que els alumnes facin pràctiques al futbol base del Nàstic, on actualment hi juguen 500 nens i nenes, que integren els equips de l’àmbit més social i també el competitiu, on potser hi ha més risc de conflicte. El director general, Lluís Fàbregas, reconeix que “des del primer dia que ens van plantejar el projecte vam voler col·laborar perquè és innovador i ens ha de servir per millorar aspectes de les relacions entre jugadors, tècnics i pares”. Des del punt de vista del club “és important liderar iniciatives com aquesta i anticipar-nos als problemes, perquè els conflictes són una realitat i hem de trobar solucions”.

La UOC és una universitat que ofereix formació en línia i que és a tot el món: té més de 70.000 estudiants en un centenar de països i seus a Espanya, Mèxic i Colòmbia, alhora que manté projectes, acords i col·laboracions amb universitats i institucions arreu.

Precisament després de la signatura de l’acord, el director general del Nàstic, Lluís Fàbregas ha participat a una taula rodona organitzada per la UOC sobre la mediació i la resolució de conflictes on també han estat presents l’ex jugador de waterpolo, Dani Ballart; el consultor esportiu i ex director del RCD Espanyol, Ramon Robert; el professor Xavier Pastor, coordinador del llibre “Resolución de conflictos y la mediación en el deporte” i el periodista esportiu, Jordi Sunyer.