El Banc de Sang busca 10.000 donants a la Marató de Catalunya

De l’11 al 18 de gener es fa una crida a la població per recuperar les reserves de sang necessàries per cobrir la demanda dels hospitals del país

Per . Actualitzat el

Després de les festes de Nadal les reserves de sang a Catalunya baixen notablement. És per això que cada any durant el mes de gener el Banc de Sang i Teixits organitza la Marató de Donació de Sang de Catalunya amb l’objectiu de restablir la normalitat i garantir que es cobreix la demanda de sang de la xarxa hospitalària del país. Aquest 2019 la marató va de l’11 al 18 de gener, un setmana amb la qual el Banc de Sang, en col·laboració amb nombroses entitats i ‘influencers’ de les quatre províncies catalanes, confia a assolir la xifra de 10.000 donacions. Per tal de donar sang durant aquesta campanya només cal entrar a la web de la marató (maratodonants.cat) i escollir dia, hora i lloc on anar a fer la donació. La campanya busca la màxima complicitat de la població, fins i tot aquella que no pot donar sang, i fa una aposta decidida per les xarxes socials com a via per a arribar a les noves generacions de catalans i catalanes.

«Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer». Amb aquesta idea el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra de l’11 al 18 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les festes.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i els dies 11 i 12 de gener es podrà donar sang per primera vegada a l’edifici modernista Casa de les Punxes de Barcelona, que ha habilitat un dels pisos perquè s’hi pugui fer la donació. Hi haurà, a més, una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats, com les que es faran als ajuntaments de Tarragona i Girona.

Des del web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al whatsapp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora per donar sang no és imprescindible; és només una manera de facilitar la donació.

Sigues #sangfluencer, des de les xarxes socials a l’ascensor de casa

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de whatsapp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que planteja el Banc de Sang: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

De fet, la campanya vol convertir-ho en un moviment internacional a favor de la donació de sang, estenent l’etiqueta #bloodfluencer i compartint-la amb altres bancs de sang com el National Health Service britànic, l’Etablissement Français du Sang o el Sanquin holandès.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de whatsapp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot amb l’objectiu de sumar les donacions necessàries per a les properes setmanes i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.