La comunitat llatina s’organitza per votar a les municipals

Han creat una coordinadora per fomentar que els estrangers amb dret a vot se censin de cara a les pròximes eleccions

Per . Actualitzat el

Neix la Coordinadora Llatina de Tarragona (CLAT) amb la voluntat de dur a terme una campanya massiva i personalitzada d’inscripció dels seus congèneres en el cens electoral. Admeten que la seva aparició es deu al fet que «les idees de xenofòbia i masclisme que, lamentablement, s’han obert espai en l’espai públic de la nostra ciutat es combaten amb més i millor democràcia i per això és rellevant que el col·lectiu llatí participi massivament i activament en els assumptes públics d’interès col·lectiu, com és el cas de les municipals 2019».

La Coordinadora Llatina de Tarragona (CLAT) és un col·lectiu

integrat per persones de diverses procedències, formacions i creences. Molts tenen una llarga trajectòria pública en la societat civil a través de la participació en diferents col·lectius temàtics, on «hem treballat sense escarafalls i honestament, al marge d’afanys de protagonisme o d’interessos personals, mobilitzats, fonamentalment, per idees i per la lluita en defensa de drets fonamentals».

Sorgeix amb el clar propòsit de «fer front, a partir d’una noció àmplia de democràcia i de principis i valors universals (llibertat, solidaritat i igualtat i justícia social), a les perverses idees que hem vist, amb paüra, sorgir d’un temps ençà; visions de món que recorden el pitjor de la nostra història; i que, tal com veiem amb molta preocupació, s’han obert camí en la vida pública nacional i local».
És per això que fan una crida «als nostres congèneres, de tots els colors i credos, perquè participin (activament) en el procés electoral de les municipals de 2019, que s’inscriguin en el cens electoral i exerceixin com a ciutadans de plens drets triant el proper govern local. Això representa, d’altra banda, un excel·lent mecanisme d’integració social».

8.834 ciutadans  amb dret a vot
La població estrangera amb dret a vot a la ciutat de Tarragona arriba als 8.834 ciutadans, als quals se’ls han de sumar 5.593 persones nacionalitzades d’origen estranger. En total, doncs, hi ha 14.427 persones d’origen estranger que tenen dret a vot en les pròximes eleccions municipals. D’aquestes, el 40,97% (5.911) corresponen a la comunitat llatina amb dret a vot.

Malgrat tot, les dades d’immigració a la ciutat són més grans (20.520 persones estrangeres). Tot i això no totes les persones tenen dret a vot, ja que això depèn dels convenis existents amb els diferents països, on la característica principal és la reciprocitat, és a dir, els espanyols que resideixen en aquests països també poden exercir el seu vot al país corresponent a les eleccions locals.