La Policia Local actua contra el comerç irregular detectant 17 infraccions administratives

Per . Actualitzat el

Arrel de la campanya nadalenca d’actuació administrativa en prevenció i seguretat del material de venda al públic, la Policia Local de Torredembarra i l’Agència Catalana de Consum van efectuar, aquest 19 i 20 de desembre, un operatiu “sorpresa” a establiments multipreu del municipi per comprovar la seguretat d’alguns productes i, especialment, de les joguines i articles nadalencs. Aquesta actuació va finalitzar amb la detecció de 17 infraccions administratives relacionades amb deficiències dels productes i 4 infraccions per incompliments administratius i deficiències tècniques en els establiments. En aquest sentit, es va procedir a la immobilització del gènere, i l’obertura dels corresponents expedients sancionadors.

A aquests productes se’ls exigeix que compleixin tota una sèrie de requisits que garanteixin les condicions de seguretat d’acord amb el Reial decret 1801/2003 de 26 de desembre sobre Seguretat General dels Productes, i del Codi de Consum segons la Llei 22/2010, de 22 de juny, si bé les infraccions detectades van ser la manca d’informació que acompanya el producte, manca d’etiquetatge, manca d’avisos i instruccions d’ús i eliminació, manca d’instruccions de muntatge, manca de característiques del producte, entre aquestes la seva composició i envàs, possibilitat que els consumidors i usuaris pateixin un dany per a la seva seguretat derivat de la utilització, manca de les autoritzacions o altres controls administratius preventius, com haver estat posat el producte en el mercat sense la corresponent declaració CE de conformitat, el marcat “CE” o qualsevol altra marca de seguretat obligatòria i manca de les dades mínimes que permetin identificar al productor.

D’altra banda, la Policia Local continuarà les inspeccions en l’àmbit de la protecció dels consumidors i la detecció de les possibles irregularitats en determinats comerços per a la protecció i garantia dels comerciants i consumidors.