Arola Editors celebra el 20è aniversari com a editorial de servei al territori

Presentarà les obres completes de Josep M. Benet i Jornet

Per . Actualitzat el

Arola Editors celebra els seus vint anys. Dues dècades no només al servei dels autors del territori sinó d’arreu del país. Arola editors és l’editorial tarragonina més gran i més antiga i ho celebrarà el pròxim 18 gener amb la presentació de les obres completes de Josep Maria Benet i Jornet al Teatre Nacional de Catalunya. Jornet és un dels dramaturgs més reconeguts del país, considerat un dels principals renovadors del teatre català. Aquest acte al TNC serà només l’inici d’una sèrie d’activitats que es realitzaran arreu del territori en col·laboració amb diferents mitjans i entitats cíviques i culturals de casa nostra i que duraran fins a la primavera vinent, on es realitzarà també un acte de cloenda al teatre Metropol amb els diferents agents culturals.

Arola editors va ser fundada el 1998 per en Felix i Alfred Arola. D’aleshores ençà aquesta editorial ha publicat més de 1.200 titols i ha posat en marxa diferents col·leccions.

En l’àmbit nacional, és referent en la publicació de teatre, amb més de 200 títols publicats. Amb la col·lecció de teatre ha obert ponts amb teatres i institucions que encara creuen en la lectura, ha editat obres que s’han anat estrenant al CAER de Reus o a la Sala Beckett, entre altres. Durant un temps va tenir la gosadia d’impulsar una revista de teatre, Hamlet, una publicació especialitzada en arts escèniques, viatge en el qual van comptar amb la col·laboració de Damià Barbany, Santi Fondevila, Gonzalo Pérez de Olaguer, Carme Tierz i Begoña Barrena.

Actualment estan immersos en la publicació de les Obres completes de Joan Brossa. Per altra banda, destaca la seva col·laboració amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), que amb la complicitat de les biblioteques públiques municipals i els teatres locals, han engegat Llegir el teatre, un projecte que impulsa clubs de lectura de textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya.

Aquesta editorial tarragonina, doncs, ha estat clau per entendre i difondre el fet cultural a les nostres comarques i a Catalunya posant a l’abast una gran quantitat de continguts de qualitat a través de diferents col·leccions.