L’antic edifici del Mercat del Fòrum serà la seu del Centre d’Art

L’equipament ha deixat d’estar sota la responsabilitat d’Espimsa i ha passat a mans de l’àrea de Cultura, que aviat iniciarà les tràmits per engegar el nou projecte

Per . Actualitzat el

L’antic edifici del Mercat del Fòrum deixa d’estar sota la responsabilitat d’Espimsa i passa a formar part de l’àrea de Cultura., que té previst convertir-lo en la seu del Centre d’Art de Tarragona, un espai municipal obert al món associatiu de l’àmbit artístic i artesà i que serà important per dinamitzar l’activitat comercial de la Part Alta.

Un cop formalitzat el traspàs s’iniciaran els estudis previs per a la definició contreta del projecte. L’antic Mercat del Fòrum, en vigència fins a l’any 2008, és un espai diàfan que conserva les antigues parades de venda de productes bàsics i té un petit entresòl on hi havia les oficines. Consta de tres façanes que donen a plaça del Fòrum, Peixateries i Merceria, que són totalment diàfanes, amb paret de vidre actualment decorada amb vinil i amb diferents motius de la ciutat. Els anys 2009 i 2010 es van dur a terme experiències artístiques que van ser molt positives per al barri i per al sector cultural, com Sopa de Galets, Tallers Oberts Part Alta i més endavant alguna acció d’El Teler de Llum.

La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, i la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, han valorat molt positivament la iniciativa, ja que, segons afirmen,  «permetrà resoldre de forma definitiva el futur d’aquest espai».

Floria ha comentat que el projecte per ubicar la seu del Centre d’Art permetrà crear un centre de recursos i un espai per facilitar el desenvolupament del món associatiu vinculat a les arts, un compromís ferm de l’àrea de cultura. Per la seva banda, Ferrando també ha afegit que l’equipament permetrà dinamitzar amb activitat artística i cultural la Part Alta, amb un punt d’atenció que redundarà també a escala comercial en tot l’entorn.