L’Ajuntament de Tarragona suspèn per tercer cop el pla urbanístic de la Budallera

L’alcalde Ballesteros assegura que «començarem de nou amb un projecte que assoleixi el màxim consens»

Per . Actualitzat el

Tarragona tornarà a revisar el pla urbanístic de la Budallera. Així ho ha confirmat aquesta setmana l’alcalde Josep Fèlix Baallesteros davant dels mitjans de comunicació, tot assegurant que «començarem de nou el pla per presentar un projecte que assoleixi el màxim consens entre els grups municipals i la ciutadania». Aquesta és la tercera vegada que el consistori suspèn l’aprovació inicial del pla parcial de la Budallera, mesura acordada per la  Junta de Govern Local de Tarragona del passat mes de novembre atenent la petició de junta de compensació dels terrenys afectats. Aquesta suspensió es mantindrà fins que s’esmeni el document, recollint les indicacions dels informes dels serveis municipals i les que deriven de l’informe recentment rebut de la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, depenent del govern espanyol. A la vegada, es reitera a Carreteres de l’Estat que emeti l’informe sol·licitat, que és preceptiu i vinculant.

Aquesta és la tercera vegada que la Junta de Govern Local de Tarragona suspèn l’aprovació inicial d’aquest pla. L’anterior vegada, a finals de gener d’aquest any, la regidora delegada de la Budallera, Begoña Floria, va argumentar que quedaven «qüestions a resoldre», com la connexió a l’A-7 o un pla d’etapes més esglaonat. El març de 2017, el ple va aprovar també la suspensió: malgrat que havia estat inicialment aprovat pel consistori, la Comissió d’Urbanisme va requerir el compliment de prescripcions com el ja esmentat desenvolupament esglaonat del sector. Amb aquesta nova suspensió els tràmits del pla urbanístic de la zona es veuran alentits ‘sine die’, una vegada més.