Dos parcs públics tancaran a la nit per seguretat i conservació

Per . Actualitzat el

La conselleria d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona tancarà dos parcs de la ciutat a la nit per motius de seguretat i conservació.

El primer serà el de la plaça Pompeu Fabra, davant del recinte firal, a tocar de l’estació de trens. «És una reivindicació veïnal que considerem raonable. El transcurs del temps i l’afluència de persones a la nit fan un mal ús del parc produint-se actes vandàlics i d’incivisme», explica al conseller d’Espais Públics, José Luis Martín. El cost d’aquesta obra és de 12.315 euros, s’iniciarà a principis d’any i estarà llesta en 15 dies.  Una actuació de les mateixes característiques es va fer a la plaça de Bonavista.

L’altre parc que es tancarà és el Jardí de la Reconciliació, a la via Augusta, que a principis de 2019 comptarà amb una tanca perimetral que protegirà aquest espai verd, a tocar dels monuments històrics, com l’Amfiteatre. També es farà una millora de la jardineria, degradada pel vandalisme i l’incivisme nocturn.

Amb una superfície de 3.500 m, el parc de la Reconciliació es pot considerar l’únic representant de la jardineria pública de mitjan segle XX a la ciutat, ja que gairebé no ha patit transformacions. Així, el visitant pot gaudir d’espècies vegetals com les Cycas revoluta i l’arbrat. La darrera remodelació que es va fer data de l’any 2009 i va significar una modernització de les instal·lacions amb l’objectiu d’optimitzar el consum d’aigua.

Amb aquest parc ja són cinc (parc de la Coma, parc de la Ciutat, el parc de l’Ancla i parc Saavedra) els parcs que la conselleria d’Espais Públics ha millorat en els darrers tres anys amb l’objectiu de renovar l’espai verd i preservar-los del vandalisme i l’incivisme. Els parcs obren de les 8 fins a les 23 hores a l’hivern i fins a les 24 hores a l’estiu.