El comerç de Tarragona es vesteix de Nadal amb la Fundació Estela

139 establiments de la capital decoren els seus aparadors amb elements fabricats per usuaris i usuàries de la fundació

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Estela per a la Discapacitat i les associacions comercials de la ciutat de Tarragona han presentat els elements decoratius que vestiran aquest Nadal els aparadors d’un total de 139 establiments i botigues de la capital tarragonina. Es tracta d’unes grans espelmes fabricades a partir de palets de fusta, en el procés d’elaboració de les quals hi han participat un total de 87 usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. L’acte de presentació es va dur a terme a la sala de formació de Botiga de Salut, a la plaça Verdaguer de Tarragona, amb l’assistència d’una important representació dels usuaris i usuàries de la Fundació Estela.

Després de diversos mesos de producció al taller ocupacional de la fundació al polígon Riuclar, aquesta setmana s’ha procedit a distribuir els elements decoratius entre els comerços adherits a les diferents associacions comercials de la ciutat (Via T, Associació de Comerciants de Campclar, Associació de Comerciants de Sant Pere i Sant Pau, Associació Comerciants Vall Arrabassada, Associació Comerciants de Torreforta i Unió d’Empresaris Voltants del Mercat).
Salva Minguella, president de la Via T, ha destacat que aquest Nadal «s’hi han sumat més botiguers que mai de totes les zones de la ciutat, fet que demostra l’encert d’aquesta iniciativa conjunta del comerç tarragoní amb la implicació de l’Ajuntament i d’una entitat tan entranyable com la Fundació Estela per a la Discapacitat». Joan Aregio, gerent de l’àrea social de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, ha agraït «al comerç i al consistori la confiança dipositada en la Fundació Estela» i ha felicitat els usuaris del taller ocupacional per «la gran feina feta». En aquesta línia, Aregio ha mostrat la predisposició de la Fundació Estela a contribuir en futures actuacions del comerç tarragoní i del consistori.
Elvira Ferrando, consellera de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitat de l’Ajuntament de Tarragona, ha mostrat la seva satisfacció per l’alta participació del comerç de la ciutat en aquesta campanya de 2018. «Aquesta acció serveix per posar als nostres aparadors les capacitats artístiques dels nois i noies de la Fundació Estela i per demostar la nostra empenta com a ciutat compromesa i que té en compte la diversitat». La regidora ha agraït la tasca dels usuaris d’Estela i s’ha felicitat per la unió demostrada pel teixit comercial de la ciutat a l’entorn d’aquesta iniciativa.
La Fundació Estela per a la Discapacitat és una entitat històrica de Tarragona que fa més de 40 anys que es dedica a la promoció personal de persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques de Tarragona i a la millora de la seva integració social, des de la infància fins a l’etapa adulta. En l’elaboració d’aquests elements decoratius que aquest Nadal presideixen els aparadors de molts comerços hi han intervingut un total de 87 usuaris i usuàries del servei del taller ocupacional, que des de l’estiu passat han treballat, cadascun dins de les seves capacitats, en els diferents processos d’elaboració del producte final.