L’Amèlia de l’Arboç ha fet 107 anys

Per . Actualitzat el

L’Amèlia Guardià de l’Arboç ha tornat a bufar les espelmes d’aniversari, en un estat de salut molt bo per l’edat que té i una memòria fora de sèrie.

Tenint en compte que va néixer el 22/11/1911 a L’Arboç, on ha viscut sempre, els 107 anys que acaba de fer ja ens diu els nombrosos i extraordinaris canvis socials que ha viscut al llarg de la seva vida. L’Amèlia que viu amb el seu fill Jaume de 81 anys (entre els dos sumen 188 anys), és una dona amb molt caràcter, treballadora i molt vital, Continua anant a la perruqueria pel seu propi peu, es vesteix i va al lavabo sola, i tot i que li falla una mica la vista i l’oïda està en plenitud de facultats mentals i físiques. Menja molt i té un bon piulet de veu. Cada matí tomba per la rambla del poble amb el seu caminador, i va a fer un cafè al forn. És una gran aficionada al futbol, segueix tots els partits del Barça, i està ben informada de tot, perquè escolta la ràdio i mira les noticies.

Segons la pàgina web https://segundacentena.blogspot.com/2012/01/2012-lista-de-personas-espanolas.html que fa un llistat de persones de l’estat Espanyol majors de 105 anys, l’Amèlia és la persona número 84 més longeva de l’estat Espanyol (la primera té 115 anys i viu a Barcelona), la número 15 de Catalunya i la segona de Tarragona, per darrera de la Josepa Aragonès de Cornudella del Montsant que es porten un mes i mig.