El Minipop i el REC es tornen a unir per oferir la secció de cinema familiar MiniREC

El cicle es concentra el cap de setmana 1 i 2 de desembre amb propostes premiades en diversos festivals que arriben per primer cop a Tarragona

Per . Actualitzat el

Minipop + REC = MiniREC. El dos festivals de Tarragona han tornat a sumar coneixements i experiència per acostar el millor cinema d’autor a tots els públics. Els dies 1 i 2 de desembre la segona edició del MiniREC obrirà el festival REC 2018 amb una programació compacta concentrada durant el primer cap de setmana.

Gaudir d’una bona pel·lícula, parlar amb el director i participar em un taller cinematogràfic ideat per Tecletes són algunes de les activitats que inclou el MiniRec d’enguany. A més, com a novetat, la seu de les projeccions familiars es trasllada al Teatret del Serrallo, lequipament cultural del barri marítim de Tarragona que sha convertit en un dels emplaçaments imprescindibles de les cites culturals de la ciutat.

La segona edició del MiniREC creix en nombre de pel·lícules i convida al públic a conèixer la mirada de creadors d’arreu del món. Són propostes premiades en festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com a autèntiques finestres per mostrar el món que ens envolta.

Les cinc pel·lícules seleccionades i la sessió de curtmetratges ens portaran a Roma, París, Lapònia, el Japó, Afganistan o un petit poble de Kenya a través de la mirada de superherois de carn i ossos. Viatges en el temps, Santa Claus desubicats, escapades i aventures i la vida en un camp de refugiats configuren lunivers del MiniREC 2018, que també tindrà tallers relacionats amb les pel·lícules i debats amb algun dels seus protagonistes.

Seguint la filosofia del Minipop, l’objectiu del MiniREC no és tant programar específicament pel públic infantil sinó més aviat d’incloure, dins del conjunt de la programació del festival, pel·lícules que apropin el món adult i l’infantil, que comparteixen històries i experiències. «El cicle vol aconseguir que adults i petits gaudeixin conjuntament del festival, s’endinsin dins de l’univers del cinema i, en definitiva, visquin i comparteixin la cultura entre diferents generacions», explica la directora del Minipop, Núria Serrano.

La primera projecció de dissabte 2 de desembre a la tarda serà la pel·lícula japonesa «Mirai» que ens descobrirà les emocions de ser el germà gran. La segona és africana, es diu «Supa Modo», parla de super-heroïnes i va acompanyada d’un taller.

El matí del diumenge començarà amb una selecció de curs d’animació sense diàleg pels més petits de la casa i continuarà amb una sessió vermut d’una història de supervivència protagonitzada per una nena afganesa i nominat a l’Oscar a Millor Pel·lícula d’Animació als Oscars 2018.

A la tarda primer es projectarà la producció francesa «Santa Claus & CiA», que la crítica a definit com una comèdia familiar nadalenca divertida i commovedora, i després l’estrena a Espanya de la pel·lícula italiana «Girl in fight”, que parla de les aventures d’una jove que s’escapa a Roma en busca del seu propi camí.

El MiniREC és un projecte de Minipop-Rusc i Play Acció Cultural, que compta amb la col·laboració de l’associació de mares de Tarragona Tecletes.

 

Resum de la programació del MiniREC 2018

DISSABTE 1 DE DESEMBRE:

16:30 h: MIRAI (+ 6 anys)

17:30h: Taller súper herois- Supa Modo

18:30h: SUPA MODO (+ 8 anys)

DIUMENGE 2 DE DESEMBRE:

11 h: Curts d’animació (3 a 6 anys)

12 h Sessió vermut. BREADWINNER