Més d’un centenar de professionals sanitaris, a la V Jornada d’Actualització de Medicina Interna

Per . Actualitzat el

L’Hospital del Vendrell, a través dels professionals de la seva Unitat de Medicina Interna, ha organitzat aquest dimarts 20 de novembre una nova una trobada de treball oberta a tots els professionals de Catalunya amb l’objectiu de debatre i actualitzar coneixement sobre l’especialitat i el seu pes en el sistema sanitari,  tant als hospitals com als serveis d’urgències i a l’atenció primària.

La V Jornada d’Actualització en Medicina Interna, Urgències i Atenció Primària que ha tingut lloc aquest dimarts al matí a la Sala Ernest Lluch de l’Hospital del Vendrell ha aplegat un total de 103 inscrits. Es va inaugurar amb una conferència magistral a càrrec del doctor Ll. Masana, catedràtic de Medicina per la URV i director Unitat de Medicina Vascular i Metabolisme de l’Hospital Sant Joan de Reus.  La resta de la sessió va incloure diverses taules rodones i debats sobre tres temes específics: la insuficiència cardíaca; la malaltia tromboembòlica venosa i l’abordatge del pacient crònic complex i/o avançat.

Els principals objectius de la jornada, segons els organitzadors, és establir un punt de trobada per compartir els coneixements, a més d’afavorir la relació entre els professionals de cara a un benefici directe a l’hora d’atendre els pacients.

La jornada, tot i que estava organitzada des del centre hospitalari, integrava també la primària i altres professionals sanitaris de l’àrea de les cures d’infermeria, perquè, com asseguren els seus organitzadors «la medicina interna no es pot contemplar sense l’atenció primària. Les dues entenen el pacient des del mateix concepte: atenen el problema de salut que tingui la persona de manera integral, tant si està hospitalitzada o a la consulta». El comitè organitzador de la jornada ha estat integrat per la doctora Ana Lacal, cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital del Vendrell; la doctora Rosa Pérez, coordinadora de la V Jornada d’Actualització en Medicina Interna, Urgències i Atenció Primària del Baix Penedès, les doctores Laura Noblia i Belen Xifré, adjuntes al servei de Medicina Interna i la doctora Patrícia Barragan i el doctor Alexander Córdoba.