L’art urbà decora la façana de l’Institut Pons d’Icart

L’artista Megan hi realitza una intervenció inspirada en la Guerra del Francès

Per . Actualitzat el

L’artista Megan, un exponent de l’art urbà tarragoní, està realitzant  un mural a la façana del carrer Assalt de l’Institut Pons d’Icart, una obra vinculada a la Guerra del Francès, dins de les activitats que, curs rere curs, es treballen al centre dins del projecte l’Educació per la Pau.

L’obra representa un cavall de Troia derrotat, ferit en la batalla, que recorda la tristesa i la buidor que qualsevol guerra comporta. L’obra vol ser un homenatge a tots els caiguts entre 1808 i 1814, durant aquest conflicte bèl·lic. El setge de Tarragona es compara al setge de Troia, creant un paral·lelisme amb el món clàssic i amb les arrels gregues de la Tarragona romana.

Durant la realització del mural, l’alumnat ha pogut saber què implica la consecució d’un mural de tals dimensions, els recursos que calen per realitzar-lo, com es treballa a nivell gràfic i pictòric en gran format i l’impacte que té sobre la ciutat i el seu veïnat.

Amb aquesta intervenció artística, l’Institut Pons d’Icart dona el tret de sortida a tot un seguit d’actes per commemorar els 500 anys del naixement de Lluís Pons d’Icart, el qual dona nom al centre.