‘Història de la quimioteràpia (1943-2018)’, ponència a càrrec de l’oncòleg Vicent Valentí

Per . Actualitzat el

Vicenç Valentí Xarxa Santa Tecla

El doctor Vicent Valentí, coordinador de la Unitat d’Oncologia de la Xarxa de Santa Tecla (Hospital de Santa Tecla de Tarragona i Hospital del Vendrell), oferirà el dia 21 de novembre una ponència sobre la història del càncer i els seus tractaments. La xerrada, impulsada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Catalunya i el Rotary Tarraco Club, es durà a terme al Teatret del Serrallo a les 19.45 hores. El donatiu solidari per assistir a la conferència és de 10 euros, que aniran a la investigació en la lluita contra la malaltia.

La conferència, sota el títol «Història de la Quimioteràpia (1943-2018)», explicarà què és el càncer i es parlarà de les seves causes. Es farà un repàs històric al tractament de la malaltia des dels seus inicis, fa 75 anys, amb la quimioteràpia clàssica, fins a l’actualitat amb els tractaments biològics i immunoterapeutics. Al llarg d’aquest recorregut, es remarcaran els descobriments clau pel que fa a nous fàrmacs, cada vegada més efectius, i la seva utilització en els diversos tumors. S’explicaran els procediments de recerca clínica que han conduït a aquests avenços. Es donarà relleu als més recents avanços en tractament personalitzat del càncer. Finalment s’explicaran els mecanismes pels quals actua la immunoteràpia antitumoral i la recent concessió del premi Nobel de Medicina 2018 a dos pioners en aquest camp de recerca.

En definitva, una conferència transversal amb un repàs per la història de la malaltia i la quimioteràpia, que finalitzarà amb els tractaments d’immunoteràpia més moderns.