La Xarxa de Santa Tecla es bolca en la promoció de l’alletament matern

Per . Actualitzat el

Un any més els centres de salut de la Xarxa de Santa Tecla han obert les seves portes  a la ciutadania del Tarragonès i del Baix Penedès per tal de conscienciar i promoure la lactància materna com a via per millorar la salut pública. Del 22 al 26 d’octubre, els professionals dels hospitals de Santa Tecla i del Vendrell i de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la Xarxa de Santa Tecla van organitzar activitats, xerrades, conferències i tallers pràctics, tot plegat encaminat a donar a conèixer els beneficis de l’alletament matern i, al mateix temps, respondre molts dels interrogants que pares i mares tenen durant els primers anys de vida dels seus fills i filles.

La Setmana de la Lactància Materna és una experiència que la institució sociosanitària desenvolupa des de fa gairebé una dècada a la zona nord de la província amb una gran participació de la ciutadania, tant en les xerrades informatives com en els diferents tallers que s’hi programen amb temàtiques d’alt interès.

L’objectiu d’aquest seguit d’activitats és donar informació veraç que ajudi les mares a prendre decisions informades sobre l’alimentació dels seus fills i filles i alhora oferir consell professional oportú per a cada cas. Així, la Setmana Mundial de la Lactància és un espai perfecte perquè les famílies puguin posar-se al dia sobre les novetats i les tendències en el món de l’alletament matern de manera específica i també per abordar altres temàtiques com ara l’alimentació de les mares gestants, mètodes per ajudar els nadons a dormir o, per exemple, el funcionament de les donacions al Banc de Llet Materna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

En les edicions anteriors, la Setmana de la Lactància havia concentrat les activitats en horari de tarda, però la gran acceptació de la població dels diferents municipis del territori ha motivat l’organització a programar activitats també en horari de matí en aquesta edició de 2018.

Enguany la resposta de la ciutadania ha estat novament exitosa, tal com demostren les fotografies que il·lustren aquesta informació, destacant com a nota divertida la flashmob protagonitzada per un grup de mares a les portes del CAP del Vendrell el dia 25 d’octubre a la tarda (més informació al perfil de facebook @xarxatecla).