El Pla d’Acció Municipal 2018 injecta prop de 22 milions d’euros a 190 ens locals

El 70,27% de la dotació, més de 15 milions d’euros, servirà per realitzar inversions

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona ha concedit enguany 21.858.953,26 euros a 190 municipis i entitats descentralitzades del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre mitjançant el Pla d’Acció Municipal (PAM) 2018. Del conjunt d’ajuts concedits, els ajuntaments destinaran més de 15 milions d’euros (el 70,27% de l’import total) a realitzar inversions i la resta, 6 milions d’euros, a sufragar despesa corrent i al manteniment de llocs de secretaria i intervenció.

La meitat de la dotació del PAM 2018 destinada a inversions (7,8 milions d’euros) està servint per millorar vies públiques i accessos als nuclis de població. Les altres actuacions més habituals que realitzen els ajuntaments amb el suport del PAM 2018 són inversions a instal·lacions esportives (amb una despesa total de 2,6 milions d’euros); equipaments socials, culturals i turístics (1,9 milions d’euros), i millores a l’enllumenat públic (916.787,24 euros).

D’altra banda, la Diputació de Tarragona també ha concedit enguany 2.775.742,33 euros a 171 municipis mitjançant el programa específic d’obres per al sanejament, abastament i distribució d’aigua potable i del programa per a la modernització d’equipaments informàtics per garantir l’administració electrònica (PEXI) 2018. Aquestes subvencions permeten fer realitat 207 actuacions a la demarcació. La majoria d’aquestes intervencions (147) són d’abastament d’aigua potable als municipis, i la resta (60) serveixen per modernitzar els equipaments informàtics dels ajuntaments amb l’objectiu de garantir la implementació de l’administració electrònica.

Els ajuts del Pla d’Acció Municipal 2018 formen part dels més de 80 milions d’euros que la Diputació de Tarragona destinarà a aquest objectiu al llarg del període 2017-2020. El 26 d’octubre el Ple de la Diputació de Tarragona va aprovar les bases reguladores amb les condicions per tal que els ajuntaments puguin optar als ajuts de l’anualitat 2019 del PAM.