El Festival REC es revoluciona

El certamen cinematogràfic presenta imatge i estrena un cicle previ

Per . Actualitzat el

La revolució és canvi, moviment, evolució i també creativitat. Enguany, el cartell del Festival REC gira entorn d’aquest concepte, a través de la proposta que signen les artistes Violeta Bofarull i Mo Espasa i que s’ha presentat de manera oficial a la Casa Joan Miret de Tarragona aquest dimarts.

La proposta que signen Bofarull i Espasa ha estat la guanyadora d’entre totes les que s’han presentat a l’edició d’enguany del Concurs d’Imatge REC 2018. La imatge gràfica d’enguany és una reinterpretació de l’obra pictòrica francesa La llibertat guiant al poble. Segons les dissenyadores, la proposta té l’objectiu de «plasmar el concepte de revolució» atès que el cinema és una disciplina col·lectiva «per assolir un projecte en comú». Un element clau de la proposta de les dues autores és la substitució de la bandera del quadre per un croma (fons verd que en televisió i cinema s’utilitza per superposar-hi una altra imatge a la postproducció), que simbolitza «les possibilitats infinites» dins el món del cinema.

Els dissenys finalistes del concurs han estat els realitzats per Judit Guinovart i per l’equip format per Ona Gibert i Ariadna Pujol, respectivament.

La presentació oficial de la imatge gràfica és el primer dels actes del REC 2018, que es durà a terme a la ciutat de Tarragona entre els dies 1 i 9 de desembre. Abans de les dates oficials de festival, el públic podrà obrir boca amb el programa previ RECvolucions, en col·laboració amb Obra Social La Caixa, que girarà entorn de les revolucions, tant col·lectives com individuals. Els films es projectaran els dies 6, 13, 22 i 29 de novembre a l’Auditori CaixaForum (C/ Colom, 2) a les vuit del vespre.

No intenso agora de João Moreira Salles (2017), la pel·lícula sueca Sami Blood (2016), Tóda las mulleres que coñezo (2018) de la directora Xiana Do Teixeiro i La revolución silenciosa (2018) són els quatre films que es projectaran en el marc d’aquest cicle. El festival de la província amb el REC On The Road Paral·lelament, el festival visitarà altres municipis de la província de Tarragona amb el programa REC On The Road. Així, el 23 de novembre es mostrarà al Cineclub Altafulla la pel·lícula La mano invisible de David Macián (2016), guanyadora del Premi del Públic al REC 2016. La setmana següent, el 29 de novembre, el REC visitarà el Cineclub La Ràpita amb el film Matar a Jesús de Laura Mora Ortega (2017), guanyador del Premi del Públic al REC 2017.