El cementiri adapta l’horari i l’accessibilitat per Tots Sants

La Guàrdia Urbana prepara un dispositu especial per facilitar la mobilitat i l’aparcament

Per . Actualitzat el

El cementiri de Tarragona ja es prepara per rebre la gran afluència de visitants que per Tots Sants omplen els seus espais. Per facilitar l’accés dels visitants durant aquests dies, des del passat dissabte fins al dia 2 de novembre, el cementiri romandrà obert ininterrompudament des de les 9 fins a les 18 hores.

Com ja és habitual aquests darrers anys, els dies 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre es podrà fer l’accés per la porta del Camí del Llorito (davant el pàrquing de la rotonda) –els dies 31 d’octubre i 1 de novembre de 9 a 18 hores i el dia 2 de novembre de 9 a 14 hores–, per facilitar l’entrada al cementiri a les persones amb mobilitat limitada i descongestionar l’entrada principal. Cal recordar que al Punt d’Informació que està ubicat a l’entrada principal es pot consultar i buscar la ubicació de les persones inhumades en aquest cementiri. També hi ha disponible una cadira de rodes i dos escúters elèctrics per a persones amb mobilitat reduïda.

Litúrgies

L’Arquebisbat de Tarragona en col·laboració de l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, S.A., celebra la missa el dia 2 de novembre a les 20 hores a la Catedral pel sufragi dels fidels difunts tarragonins, morts des del primer de novembre del 2017, oficiada per Jaume Pujol Balcells, arquebisbe de Tarragona. A la capella del cementiri de Tarragona, se celebrarà el Sant Rosari el dia 1 de novembre a les 16 hores, i el dia 2 diada dels fidels difunts, s’oficiarà la missa a les 8 hores (en català), a les 10 hores (en castellà) i a les 12 hores (en català).

Millores constants

Des de fa un parell d’anys, al cementiri de Tarragona s’hi estan realitzant treballs de millora per facilitar l’estada dels visitants. Així, a banda del nou sistema de consulta, dels nous sistemes de mobilitat i de les tasques de manteniment habituals, des de 2016 s’han remodelat els lavabos i s’han adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, s’han adquirit noves escales per accedir als nínxols d’alçada i s’han dut a terme diverses millores a la capella.

Dispositiu de mobilitat

Per altra banda, la Guàrdia Urbana posa en marxa aquests dies un dispositiu especial per millorar la mobilitat a l’entorn del cementiri. Així, des de l’ajuntament es recomana que totes les persones que desitgin acostar-se al cementiri es desplacin a peu o utilitzin els autobusos municipals. En aquest sentit, l’Empresa Municipal de Transports doblarà el servei habitual de la línia 6, des de Pere Martell fins al cementiri (la parada més propera és Aqüeducte) i, de tornada, des del cementiri fins a la plaça Imperial Tàrraco. Per a les persones que finalment optin per desplaçar-se amb el vehicle particular, l’esplanada d’aparcament del davant de la porta principal del cementiri quedarà reservada a les parades de venda de flors i com a zona d’estacionament per a les persones amb mobilitat reduïda, taxis i descàrrega de passatgers d’edat avançada o amb mobilitat reduïda. L’aparcament per al conjunt de vehicles estarà previst, a banda del pàrquing dissuasiu situat al costat de la rotonda, al vial del túnel que creua per sota de l’autovia de circumval·lació de l’autovia A-7, on es permetran dues línies d’estacionament per sentit. Pel que fa a la regulació del trànsit, els sentits de circulació per accedir en vehicle no variaran respecte a l’ordenació habitual. Totes aquestes actuacions són vigents fins al dia 1 de novembre.