Dr. Prats i La Pegatina, plats forts de la festa major del Morell

Per . Actualitzat el

El Morell es prepara per viure la Festa Major de Sant Martí. Enguany, una trentena d’actes conformen un programa elaborat des de la regidoria de Cultura, Festes i Joventut “amb la voluntat que tots els morellencs i morellenques puguin gaudir d’uns dies de desconnexió i disbauxa amb propostes per a tots els públics”, remarca la regidora Judit Fernández.

El gruix d’activitat es concentrarà del 9 al 12 de novembre, amb la festa del patró, Sant Martí, diumenge dia 11. El tret de sortida el donarà, com és habitual, la tradició, amb l’anada del Ball de Capgrossos Petits, la cercavila i la ballada del drac la tarda del divendres dia 9. El mateix dia, a les 23 hores, agafaran el protagonisme La Pegatina, Doctor Prats i Dj Sendo, al concert de Sant Martí. Una cita musical ineludible i gratuïta que tindrà lloc al pavelló municipal. Val a dir que des de la regidoria de Festes “sempre s’aposta per portar al nostre municipi grups de primera línia que tinguin un bon directe, i això comporta que moltes persones de municipis veïns no es vulguin perdre els concerts morellencs”, destaca Fernández.

Dissabte dia 10 hi haurà espai per a les sardanes, els escacs, la carretillada del Ball de Diables del Morell, així com la presentació dels seus nous vestits, a més de concert de tarda i ball de Festa Major, vermut o discoteca mòbil. Diumenge, dia del patró Sant Martí, serà el moment dels actes litúrgics, amb l’ofici de Festa Major i la recepció als Martins i Martines del poble, així com el seguici popular; i també serà la jornada en què ens despertaran les matinades traguejades i acabarem el dia amb el ball de tarda. I, finalment, dilluns serà el torn per al Divertiland de Festa Major, amb rocòdrom, tirolina, jumping, jocs gegants i tradicionals.

Teatre per a tots els públics

El teatre té un paper important en aquesta Festa Major, amb propostes adreçades a tota mena de públic. La primera, divendres dia 9 a les 20 hores amb Tinder sorpresa d’Andreu Casanova. La companyia Circ Pistolet portarà al Morell l’espectacle familiar En companyia dissabte 10 a les 11 hores. El plat fort, però, arribarà dilluns 12 a les 21 hores, amb Immortal del reconegut actor Bruno Oro. A més, abans de la Festa Major, el dia 4, es podrà veure Amazing, a càrrec de la maga Melanie; i després, el 24, Roig, pèl-boig de la companyia Mimaia Teatre, un espectacle inclòs a la programació del 14è Festival Guant.

A més, aquestes dues propostes formen part de la programació del Deprop, el cicle de teatre en petit format del Morell.