L’Hospital del Vendrell, premiat en el TOP 20 dels millors centres de tot l’Estat

És el quart millor centre en la categoria de Gestió Hospitalària Global d’àmbit comarcal

Per . Actualitzat el

Els premis TOP 20, organitzats anualment per la companyia de serveis d’informació sanitària IASIST, han premiat aquest 2018 l’Hospital del Vendrell com a quart millor centre de l’Estat espanyol en la categoria de Gestió Hospitàlària Global de mida comarcal.

Aquesta és la segona vegada que el jove hospital del Baix Penedès, gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, se situa entre els guanyadors d’aquest rànquing de referència a l’hora d’avaluar la qualitat assistencial dels diferents centres hospitalaris, tant públics com privats, d’arreu de l’Estat espanyol. En l’edició de 2010, l’Hospital del Vendrell ja va aconseguir el reconeixement TOP 20 en la categoria de l’Àrea de la Dona.

Al llarg de l’any els tècnics dels premis TOP 20 analitzen els processos específics de les àrees clíniques més rellevants de cada centre hospitalari, valorant un total de 35 processos frecuents que s’engloben dins de 7 àrees: cor, respiratori, sistema nerviós, digestiu, múscul esquelètic, ronyó i vies urinàries i dona. Segons l’organització dels premis la comparació entre centres no es fa a partir d’una valoració conjunta dels hospitals, sinó, establint nivells segons la seva mida i el seu grau d’especialització. En el cas de la categoria Gestió Hospitalària Global, els hospitals públics es classifiquen en quatre grups i en tres els privats. En la resta d’àrees clíniques també s’estableixen diferents nivells de classificació segons la cartera de serveis i la complexitat de cada centre. L’Hospital del Vendrell ha estat condecorat com a quart millor centre de l’Estat d’àmbit comarcal.

En total han estat 140 hospitals de 15 comunitats autònomes diferents que han participat en aquest concurs 2018 de forma voluntària, dels quals 68 havien estat nominats en diferents categories. En el cas de les comarques de Tarragona, només l’esmentat Hospital del Vendrell i el Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona aspiraven a obtenir guardó.

A nivell de Xarxa de Santa Tecla, aquest premi de l’Hospital del Vendrell s’afegeix al ja aconseguit per l’Àrea de la Dona del mateix centre l’any 2010 i als 10 guardons TOP 20 assolits per l’Hospital de Santa Tecla entre els exercisis 2002 i 2012 en les categories de Gestió Hospitalària Global (2002, 2005, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012), Àrea del Sistema Nerviós (2011, 2012) i Àrea del Cor (2003).

L’acte de lliurament dels premis TOP 20 d’aquest 2018 s’ha celebrat aquest dimecres 24 d’octubre a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid. L’encarregat de recollir el premi en nom de l’Hospital del Vendrell ha estat el seu director, el doctor Josep Mercadé.