Trobada de cucaferes del Camp de Tarragona a Constantí

Per . Actualitzat el

La Cucafera de Tarragona farà una sortida excepcional i extraordinària aquest dissabte 20 d’octubre a Constantí per participar a la festa de #LaVeinaDragonina organitzada per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A i que comptarà amb una trobada de cucaferes federades del Camp de Tarragona.

El protocol del Seguici tarragoní és molt estricte, però la comissió assesora ha aprovat aquesta sortida, ja que l’actuació està justificada per ser una trobada de cucaferes i els organitzadors es fan càrrec del transport de la peça i la contractació dels ministrers, l’acompanyament musical corresponent a aquest element d’origen medieval.

L’última sortida extraordinària que va realitzar la Cucafera de Tarragona va ser la seva visita a Montblanc per apadrinar la seva Cucafera, amb la qual tornarà a retrobar-se en aquesta cita juntament amb les de Reus i la cuca Llumineta de Perafort.

La campanya #laveinadragonina es basa a personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.
Durant tot el dia s’han organitzat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquest emblemàtic element del bestiari popular constantinenc, que portarà fins al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari per sumar-se a aquesta celebració. L’any passat es va organitzar una trobada de mulasses i enguany serà de cucaferes, però també hi haurà concentració de bestiari de foc.