Murals per embellir els ponts d’accés a la platja de Roda de Berà

Per . Actualitzat el

El passat estiu, la regidoria de Turisme va engegar una iniciativa per renovar la imatge dels passos sota via d’accés a les platges Llarga i Costa Daurada. Durant tot l’any, sobretot a l’època estival, milers de persones creuen aquests elements viaris per arribar fins a les platges, i Isabel Mondéjar, regidora de l’àrea, va pensar que la millor manera de donar-los una segona vida era omplir-los d’art i de color.

Així és com van contactar amb Leim. L’artista altafullenc ja havia col·laborat al 2014 amb l’Ajuntament dissenyant el gran mural que omple la façana del Punt d’Informació Juvenil i que tan bona acollida va tenir entre la ciutadania. Isabel Mondéjar va traslladar la seva idea a l’artista, «volíem omplir de vida aquests ponts, amb motius familiars, turístics i de la cultura local», assegura la regidora; «Leim va agafar la nostra idea i la va convertir en una obra d’art que actualment ja podem veure si ens apropem a les platges».

Aquests són el pas sota via de la plaça Sant Jaume, amb un mural inspirat en el món mariner; el pont de la Barquera, amb elements de turisme familiar; i el pas sota via de la platja Llarga, a l’alçada del càmping Stel, amb motius i elements de la cultura popular i del patrimoni rodenc on es poden veure l’Arc de Berà, els bustos del romà i la romana, el Ball de Diables, les sardanes, o la torre del Cucurull, entre altres.

La passada setmana l’Ajuntament va signar un conveni amb Càmpings Mediterraneo S.A., empresa que gestiona el càmping Stel de Roda de Berà, per a la donació de 2.000 euros amb l’objectiu de contribuir a l’execució d’accions que fomentin el turisme i, en concret, per donar suport a l’acció de manteniment i millora dels tres passos sota via esmentats.
Per a la firma es van reunir al consistori l’alcalde Pere Virgili, la regidora de Turisme, Isabel Mondéjar, i Pere Parera, en representació del càmping.