Els aiguats provoquen estralls a diversos punts del territori

Desenes d’arbres arrencats als Pallaresos, la petició de Salou de ser declarada zona catastròfica i inundacions a molts municipis

Per . Actualitzat el

L’arribada de tornados a les nostres contrades a l’inici de la tardor comença a ser una tradició. Fa un any, una d’aquestes tempestes tropicals va arrencar nombrosos arbres de la ciutat i la pèrgola del parc de les Granotes. Enguany, el temporal ha arrencat arbres de la urbanització Pallaresos Park dels Pallaresos i ha inundat els barris marítims de Tarragona i al barri de la Salut de Salou.

L’estiu de l’any passat, el setmanari NotíciesTgn va publicar un reportatge sobre l’impacte del canvi climàtic al territori. En la notícia, el director de la càtedra DOW / URV de Desenvolupament Sostenible, Òscar Saladié ja explicava que «el canvi climàtic també fa que els temporals siguin més freqüents i intensos». Des d’aleshores, el territori ha viscut tres temporals d’una intensitat molt poc habitual.

El darrer ha tingut lloc aquesta passada setmana. Els serveis d’emergència han hagut d’actuar en nombroses localitats i els desperfectes han estat considerables. La urbanització Pallaresos Park va patir un intens aiguat que va deixar prop de 70 litres per metre quadrat en poca estona i va anar acompanyat de fortes ràfegues de vent. El fenomen va tenir lloc cap a les deu de la nit i no es descarta que pogués haver estat un tornado, que va fer caure pins de fins a 20 metres d’altura damunt de teulades, tanques, parcel·les i de dos vehicles que van quedar aixafats. Les intenses pluges van deixar 120 litres per metre quadrat a Salou i van provocar diversos problemes circulatoris. També van causar el trencament d’una de les canonades que subministra aigua al nucli del Vendrell i inundacions a la ciutat de Tarragona.