76 vehicles inscrits en el 54 RallyRACC Costa Daurada

Els Campions del Món Sébastien Loeb i Petter Solberg tornen a competir

Per . Actualitzat el

El 54 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA comptarà amb la participació de 76 equips, 4 més que fa un any i 6 més que fa dos, cosa que confirma a la cursa espanyola com una de les preferides pels equips i pilots. La Federació Internacional de l’Automòbil ha aprovat avui la llista d’inscrits de la prova, que se celebrarà del 25 al 28 d’octubre.

Els 152 pilots i copilots inscrits representen a un total de 24 països, amb Espanya com el que més n’aporta (47 pilots i copilots), seguit de França (19), Finlàndia i Gran Bretanya (13), Itàlia i Portugal (10). Els pilots i copilots provenen de tot el món ja que, a més d’europeus, també competiran participants d’Estats Units, Centreamèrica, Sud-Amèrica, Orient Mitjà i Japó.

En aquesta edició, els equips representaran a 9 marques amb majoria de Peugeot (27 unitats), seguida de Ford (16), Škoda (11), Citroën (9), Hyundai (6), Toyota (3), Volkswagen (2) i Mitsubishi i Renault (1 cadascuna). La llista oficial d’inscrits està encapçalada per 14 unitats World Rally Car, 13 d’elles d’última generació, de les quals 12 són cotxes oficials. La categoria de vehicles R5 és, sens dubte, una de les més interessants i dinàmiques del mundial, i queda demostrat en el RallyRACC amb la presència de 25 cotxes, 21 dels quals lluiten pels punts del mundial WRC2.

WRC: Qualitat i emoció
L’equip actual Campió del Món, M-Sport Ford World Rally Team, presentarà l’eficaç trio que conformen Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (núm. 1), Elfyn Evans-Daniel Barritt (núm. 2) i Teemu Suninen-Mikko Markkula (núm. 3), tots a bord de Ford Fiesta WRC. Hyundai Shell Mobis WRT alinearà tres unitats Hyundai i20 Coupé WRC per Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (núm. 4), Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (núm. 5) i Dani Sordo-Carlos del Barrio (núm. 6). Toyota Gazoo Racing WRT també estarà present amb tres Toyota Yaris WRC per Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (núm. 7), Ott Tänak-Martin Järveoja (núm. 8) i Esapekka Lappi-Janne Ferm (núm. 9). Finalment, Citroën Total Abu Dhabi WRT ha inscrit als seus tres equips oficials per a aquest ral·li: Sébastien Loeb-Daniel Elena (núm. 10), Craig Breen-Scott Martin (núm. 11) i Khalid Al Qassimi-Chris Patterson (núm. 12), els tres amb Citroën C3 WRC.

Tindran presència altres dos vehicles WRC, el més destacat el Ford Fiesta WRC que conduiran, en la seva única participació en un ral·li durant tot l’any, els nord-americans Ken Block-Alex Gelsomino. La segona unitat és un Citroën DS3 WRC dels francesos Jean-Michel Raoux-Laurent Magat.

WRC2: Lluita i quantitat
La categoria WRC2 manté un interès extraordinari que en el RallyRACC es manifesta amb la inscripció de 21 vehicles de la categoria R5, tots a la caça de punts, als quals se sumen altres 4 unitats idèntiques malgrat que sense opció a puntuar. El principal favorit serà el destacat capdavanter d’aquest mundial, Jan Kopecky-Pavel Dresler (Skoda Fabia R5), tot i que el més interessant serà veure en acció a una sèrie de pilots que per diferents motius acapararan l’atenció, com és el cas dels espanyols Nil Solans-Marc Martí (Ford Fiesta R5), José Antonio Suárez-Cándido Carrera (Hyundai i20 R5) i Pepe López-Borja Rozada (Citroën C3 R5), tots ells en la seva última actuació mundialista de la temporada.

També seran notícia els dos pilots del Volkswagen Polo GTI R5, cotxe que debutarà mundialment en el RallyRACC i que conduiran Eric Camilli i l’exCampió del Món, Petter Solberg. Finalment, seran molt seguides les actuacions dels tres Citroën C3 R5, el de l’abans citat Pepe López i el del privat Simone Tempestini, però principalment l’oficial que pilotarà Stéphane Lefebvre.

WRC2 també serveix per llançar a la fama a pilots amb talent, com és el cas de dos noms que donaran que parlar: el finlandès Kalle Rovanperä i el bolivià Marco Bulacia, tots dos amb Skoda Fabia R5. Es dóna el curiós cas que tots dos compliran la majoria d’edat pocs dies abans del RallyRACC, i per tant els permetrà conduir en carretera oberta a Espanya, cosa que fins ara havien de fer els seus respectius copilots. Rovanperä és fill de l’expilot oficial de Seat, mentre que Bulacia va guanyar a Espanya fa unes setmanes una prova del nacional de terra.

47 pilots i copilots espanyols
Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupé WRC núm. 6) són l’únic tàndem espanyol que forma part d’un equip oficial. Entre la resta de duets espanyols, a més dels ja esmentats que competeixen en WRC2, destaquen el campió català Albert Orriols-Lluís Pujolar (Skoda Fabia R5); el retorn puntual de l’exCampió d’Espanya Oriol Gómez (Peugeot 208 VTI R2); i l’únic equip femení en cursa, Anna Tallada-Laura Camps (Ford Fiesta R2T), entre d’altres.

En aquesta important llista de pilots nacionals sobresurten els que participen en els tres campionats pels quals el RallyRACC és puntuable. El primer d’ells és la Peugeot Rally Cup Ibérica, en la qual el trio capdavanter el formen Roberto Blach-José Murado (primers) i Pep Bassas-Manel Muñoz, que se les veuran amb els portuguesos Diogo Gago-Miguel Ramalho, actualment segons, entre altres nombrosos equips.

També destaquen els inscrits en la Beca Júnior R2, una bona part dels quals participen a més en la Peugeot Rally Cup Ibérica. En aquest cas, Jan Solans-Mauro Barreiro, ja campions, voldran acomiadar la temporada amb un nou triomf. Finalment, la Copa N5 RMC tindrà en la sortida als seus tres primers classificats, Efrén Llarena-Sara Fernández (Peugeot 308 N5), Francisco Cima-Diego San Juan (Renault Clio N5) i Roberto Rozada-Yeray Mújica (Ford Fiesta N5).

Programa resumit del 54 RallyRACC
22 d’octubre – Obertura de l’HQ (PortAventura Convention Center)
23 i 24 d’octubre – Reconeixement dels trams
25 d’octubre – Shakedown, cerimònia de sortida (13.15h) i tram de Barcelona (18.08h)
26 d’octubre – 1a jornada de ral·li (entre 8.00h i 20.35h)
27 d’octubre – 2a jornada de ral·li (entre 6.45h i 18.15h)
28 d’octubre – 3a jornada de ral·li (entre 6.45h i 14.01h)