L’Ajuntament instal·la 60 pilones per combatre els abocadors il·legals

Acció de la conselleria de Medi Ambient i Neteja d’acord amb els veïns de la zona que va de l’A-7 i l’Albada

Per . Actualitzat el

El consistori ha començat a instal·lar 60 pilones per frenar la proliferació d’abocadors il·legals que es produeixen al polígon entre l’A-7 i l’Albada. Aquesta és una mesura que la consellera de Medi Ambient i Neteja, Ivana Martínez, va anunciar als presidents de les associacions de veïns de Parc Riuclar, l’Albada i La Floresta fa una setmana. «No és un problema de neteja sinó d’incivisme per part de persones i empreses que aprofiten l’aïllament de la zona», explica Martínez.

De fet, l’Ajuntament de Tarragona destina, dins de la partida pressupostària del contracte de neteja, 200.000 euros a la neteja de solars. A aquesta xifra se li han de sumar 50.000 euros més al cost de l’eliminació dels residus retirats.
Un cop completada aquesta actuació i tancat el perímetre d’aquest polígon industrial, el següent pas serà una segona reunió entre l’Ajuntament i les tres associacions de veïns per establir una línia de treball de neteja en aquest sector.

Les sancions

Pel que fa a les sancions, durant l’any 2017 es van posar 104 sancions (15 comercial i 89 domèstica) i fins al setembre d’enguany les sancions són 59 (5 comercials i 54 domèstica). Pel que fa als residus voluminosos, des de principis d’any fins a finals de setembre s’ha produït un increment d’abocaments incontrolats a la via pública i per aquest motiu i de forma puntual, s’ha reforçat amb dos equips, als quals ja es destinen per fer front a aquestes conductes incíviques. L’any 2017 es van recollir 1.946 tones de residus voluminosos, mentre les dades de 2018 fins a finals d’agost són de 1.515 tones recollides. En concret i només el mes de juliol es van recollir 30 tones més que el mateix mes de 2017.