Els aiguats no s’aturen

La part baixa rep de valent i Salou demana ser zona catastròfica

Per . Actualitzat el

Nou episodi de pluges intenses a la ciutat aquesta tarda. Aiguats que han afectat especialment a la part baixa de la ciutat que ha rebut les riuades provinents de les zones altes.

Tot i que la forta intensitat, la tempesta no ha durat tant com la d’aquesta nit que ha obligat a la Guàrdia Urbana ha fer una vintena de sortides. Ahir a la nit, segons dades del Meteocat, van caure a la ciutat uns 135 mm/metre quadrat. El punt àlgid va ser de 38,7 mm/metre quadrat en 30 minuts.

Una de les zones més castigades va ser la part baixa on diversos vehicles van quedar atrapats. Moltes vies s’han vist afectades i la força de l’aigua ha fet saltar tapes de clavegueram a diversos punts de la ciutat.

El govern de Salou demanarà la declaració de zona catastròfica davant els desperfectes ocasionats pel darrer temporal

Les intenses pluges d’aquesta passada matinada – que han superat els 120 litres per metre quadrat- han provocat diversos problemes circulatoris i als carrers de Salou, especialment localitzats a la plaça Europa (que s’ha anat obrint i tancant al trànsit de manera intermitent), al carrer Barcelona (on s’ha espatllat per la nit la barrera de la via del tren) i amb més afectació al barri de la Salut. Des de primera hora del matí els serveis de neteja municipals han treballat per restablir la normalitat a la zona, junt amb els efectius de la Policia Local, protecció civil, i altres concessionàries estan desbrossant les canyes acumulades així com eliminant el fang acumulat a carrers i voreres.

Pel que fa als desperfectes comptabilitzats hi ha el d’un arbre d’una finca particular del carrer París ha caigut a la via pública aixafant un cotxe; dos cotxes més han quedat atrapats al camí del cementiri; dos cotxes més al vial de Cavet i hores d’ara es treballa per comptabilitzar els cotxes que han quedat afectats al barri de la Salut així com els baixos que també s’han vist afectats.

També s’està reparant un tall de subministrament d’electricitat que afecta a l’escola Europa i a l’institut Jaume I i a la zona de la caserna de la Policia Local i del pavelló d’esports Salou Centre.