Vila-seca obté, un any més, les quatre flors d’honor a la gala de Viles Florides

Per . Actualitzat el

Vila-seca encapçala amb quatre Flors d’Honor el rànquing del projecte Viles Florides, juntament amb els municipis d’Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva).

Els reconeixements anuals del moviment Viles Florides es van lliurar en el transcurs de la gala Flors d’Honor, celebrada el passat divendres a la tarda al Castell de Vila-seca. L’acte va ser presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i del president de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarrubla. A més, va aplegar les màximes autoritats dels 130 municipis participants en aquesta setena edició de Viles Florides, un moviment que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Davant l’augment del nombre de municipis que s’han sumat a Viles Florides -en l’edició anterior n’hi havia 113-, el president de la CHOC, Sito Vilarrubla, va celebrar “l’aposta creixent per posar en valor la qualitat dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles i el desenvolupament d’economies socials a través de l’atractiu de la natura i els parcs i jardins”.

El programa de la jornada es va iniciar al matí amb la conferència “El poder de les plantes”, a càrrec del botànic Carlos Magdalena i la posterior visita amb trenet pels espais verds de Vila-seca. A la tarda, poc abans de l’inici de la gala, conduïda per l’actor Fermí Fernández, van tenir lloc diverses actuacions musicals i dues exposicions: “Vila-seca, la realitat d’un somni” al jardí del Castell i una de bonsais a l’interior de l’edifici.

L’acte, que va aplegar més de 300 persones, va servir també per a premiar els balcons de Vila-seca guanyadors del Concurs de Balcons que es va iniciar el passat mes d’abril a la jornada de Vila-seca Vilaflorida. També es van premiar aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, han estat un exemple a seguir. En aquest marc, la Rotonda Cremallera de Figueres va rebre el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya i el Col·lectiu de Veïns de Vilac, el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.