La Vella de Valls guanya el concurs de Castells 18 anys després

La colla vallenca trenca el domini dels Castellers de Vilafranca, que s’han de conformar amb la segona posició. Meritori tercer lloc per a la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Per . Actualitzat el

El Concurs de Castells 2018 passarà a la història com el que va servir per trencar el domini històric dels Castellers de Vilafranca, que s’havien adjudicat totes les darreres edicions de la trobada bianual. Després de 18 anys la Colla Vella dels Xiquets Valls ha tornat a repetir triomf en l’espectacle castellers més gran del món. Els verds de Vilafranca no han tingut el seu dia, tot al contrari que els de Valls, que han demostrat una  gran superioritat i suficiència en les construccions proposades a la Tarraco Arena Plaça.

A banda de la celebrada victòria dels vallencs, que pot significar l’inici d’un canvi de cicle guanyador dins del panorama casteller, l’altra nota positiva de la jornada l’han protagonitzat la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que ha assolit el tercer lloc sense grans complicacions, i els Capgrossos de Marató, que s’han consolidat com la sorpresa d’aquest concurs amb un quart lloc inesperat i alhora merescut.

Fotografia de Joan Vidal

 

El dia abans, durant la jornada de dissabte, els guanyadors entre les colles modestes van ser el Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada, que finalment han quedat al vuitè lloc per sota de les colles de Mataró. la Joves de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants.

La trobada castellera ha comptat amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, i diverses autoritats politiques del país i de les comarques tarragonines.

Vet aquí la classificació final després de les cinc rondes de concurs.