L’ÈRICA, el primer autobús sense conductor, arriba al Vendrell

Per . Actualitzat el

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha posat el marxa la Gira Catalana del Bus Autònom, una iniciativa que permetrà experimentar, per primera vegada a Catalunya, què significa la posada en marxa d’un transport públic amb vehicle autònom a les nostres ciutats.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble. D’una banda, que els municipis catalans puguin experimentar com s’hauran d’adaptar a aquest nou sistema de transport d’alt nivell tecnològic, i, de l’altra, que els ciutadans puguin conèixer, en primera persona, com funciona un autobús autònom, quins són els seus avantatges, i les múltiples possibilitats que ofereix.

L’ÈRICA és el bus autònom que ja circula per vuit municipis catalans, entre les quals el Vendrell,  fins a final del mes d’octubre. Concretament el bus serà a la capital del Baix Penedès, entre el 3 i el 7 d’octubre, a la Rambla del Vendrell, i  tothom qui vulgui podrà pujar-hi gratuïtament i conèixer, en primera persona, com funciona i les seves característiques. El viatge inaugural serà el dimecres a les 10 del matí. Posteriorment, el bus ja s’obrirà al públic.

L’ÈRICA és un bus elèctric, accessible, que funciona sense conductor i en el qual hi caben un total de 12 persones (6 assegudes i 6 dretes).