«Volem que l’ajuntament aporti una solució als atropellaments»

Veïns i comerços de l’avinguda de Francesc Macià inicien una recollida de firmes després de la tràgica mort d’una dona el passat dissabte al matí

Per . Actualitzat el

A l’avinguda de Francesc Macià encara estan commocionats per la mort d’una veïna que va ser atropellada dissabte al matí quan creuava el pas de vianants que hi ha tot just davant de La Petita Merceria i el bar Casa Jordi. No és el primer cas. Molt a prop ja hi va haver fa temps un altre atropellament mortal i en els darrers dos anys s’han registrat fins a vuit accidents amb vianants ferits de diversa consideració. Ens desplacem fins al lloc del tràgic succés i ens trobem amb Josep Alonso, president de la Comunitat de Veïns del número 6 de l’avinguda, i amb la Carmen, responsable del comerç que hi ha tot just davant del fatídic pas de vianants. Les marques a l’asfalt encara són visibles, així com la indignació dels veïns i veïnes de la zona.

Josep Alonso ens parla de «la manca de visibilitat» que hi ha en molts passos de vianants i de «l’excés de velocitat» que es registra a l’avinguda. El president de la comunitat del número 6 argumenta que «estem parlant d’un carrer amb doble carril i això és un perill per als vianants, ja que moltes vegades els cotxes d’un carril s’aturen per deixar passar els vianants, però els del carril del costat no els veuen. És un perill constant», puntualitza. Parlem amb ell en el lloc exacte on dissabte es va produir l’atropellament mortal i comprovem que molts turismes circulen a una velocitat impròpia dins del nucli urbà. «Per aquest motiu creiem que és necessari instal·lar ressalts abans de cada pas de vianants, per obligar els turismes a anar a menys velocitat i tenir temps de reacció». El portaveu veïnal ens mostra les marques de l’accident fetes per l’equip policial d’atestats, encara evidents sobre l’asfalt, i com la força de l’impacte del turisme va desplaçar la víctima més de quatre metres. «Ja hem comunicat en més d’una ocasió a l’ajuntament que l’avinguda no és segura per als vianants, però encara no s’ha aconseguit una solució definitiva al problema. Quan hi va haver el darrer accident es van instal·lar uns senyals lluminosos a prop del pas de vianants, però només són útils a la nit… i no sempre. El que volem de l’ajuntament és una solució definitiva als atropellaments», conclou.

A pocs metres del pas de vianants trobem La Petita Merceria, regentada per la Carmen. Ens informa que des de dilluns s’està fent una recollida de firmes entre els veïns de la zona per tal d’exigir al consistori que preguin decisions. «Alguna vegada ens han dit que a l’avinguda no es poden posar ressalts per no entorpir la circulació de les ambulàncies que van i venen del Joan XXIII, però mentrestant aquí hi ha víctimes perquè els cotxes circulen massa ràpid en una zona que cada vegada és més residencial». Una altra solució seria «que posessin semàfors», demana un client de l’establiment. De moment han recollit més de 50 signatures juntament amb els responsables del bar del costat, Casa Jordi, que des de la seva terrassa també van ser testimonis del tràgic accident de dissabte.

Veïns i comerciants asseguren que no aturaran les seves reivindicacions fins que des del consistori no se’ls aporti una solució satisfactòria a la problemàtica de la seguretat viària a la zona. «Ja han vingut molts tècnics a mirar el carrer, però al final només s’incorporen mesures que no serveixen per millorar la seguretat dels que anem a peu», denuncien.