L’A-7 arribarà fins a la Pobla de Montornès

Per . Actualitzat el

El  Ministeri de Foment ha aprovat l’expedient d’informació pública del projecte de traçat Autovia del Mediterrani, A-7, en el tram que va de La Mora a la Pobla de Montornès. L’actual carretera N-340, que connecta Cadis i Barcelona, en el tram que inclou aquest projecte, s’inicia a l’enllaç de la Móra, on connecta amb el tram anterior de l’A-7 entre Tarragona-La Móra, i finalitza a l’enllaç de Torredembarra.

L’objecte de l’actuació és la duplicació de l’actual carretera N-340, aprofitant al màxim la calçada i les estructures existents, i millorant el sistema d’enllaços. D’aquesta manera, es prolongarà l’autovia A-7 fins a realitzar la connexió amb l’AP-7 a Torredembarra, cosa que permetrà alleugerir els problemes de congestió existents.
Característiques tècniques
Aquesta actuació comprèn la construcció d’un nou tram d’autovia A-7 entre l’enllaç de la Móra (punt quilomètric 1.171 de l’N-340) i l’enllaç de Torredembarra. Discorre pels termes municipals de Tarragona, la Riera de Gaià, Altafulla i Torredembarra, durant una longitud de 5,56 km.
El traçat final de l’A-7 disposarà de tres enllaços: l’enllaç de la Móra, l’enllaç Riera de Gaià, que possibilita la connexió amb la carretera T-202, i l’enllaç Torredembarra, tipus glorieta elevada sobre la futura A-7 i que connecta amb la localitat de Torredembarra a través de la carretera T-214 i amb l’AP-7.
En aquest últim enllaç es registren unes intensitats de trànsit elevades, de manera que s’amplia la seva capacitat per millorar la fluïdesa del trànsit.